Mé Oblíbené Recepty
Kulajda
Kulajda
 

Kulajda

Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (40 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 8
počet porcí 8
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kulajda je polévka z jižních Čech a receptů na ni najdeme nespočet. V žádném by ale neměl chybět kopr, hřiby a brambory.

Ingredience

400g brambor
4 vejce
2x180g zakysané smetany 30%
40g sušených hub
1 PL hladké mouky, vrchovatá (20g)
3 bobkové listy
10 kuliček nového koření
1/2 KL kmínu
2 PL octa
20g čerstvého kopru plus na ozdobu
2 KL soli

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte se solí, kmínem, bobkovým listem a novým kořením v 2,5l vody. Po 10 minutách vaření přidejte houby a vařte dalších 10 minut. Zahustěte mouku smíchanou s trochou vody, přidejte zakysanou smetanu a důkladně rozmíchejte.  Dochuťte octem, koprem a případně solí a vařte na středním ohni asi 10-15 minut. Kulajda je nejlepší, podáváte-li ji s rozpůlenými vařenými vejci ozdobenou snítky čerstvého kopru.

Tipy

Na začátku vaření vyndejte smetanu z lednice, ať získá pokojovou teplotu, potom se nezdrcne.

Inspirace pro Vás

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(231)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Muffiny s podmáslím a mangem

Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Do těsta z podmáslí se přidají mražené jahody, borůvky a maliny a před pečením se muffiny ozdobí plátky manga.
zařazeno v:
Ovoce

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(36)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(11)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2206)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí
Komentáře k receptu Kulajda
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Ondra
|
Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
2015-05-05 19:48:45
Luxusní recept, pak luxusní kulajda :)
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce