Mé Oblíbené Recepty
Kulajda
Kulajda
 

Kulajda

Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (39 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 8
počet porcí 8
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kulajda je polévka z jižních Čech a receptů na ni najdeme nespočet. V žádném by ale neměl chybět kopr, hřiby a brambory.

Ingredience

400g brambor
4 vejce
2x180g zakysané smetany 30%
40g sušených hub
1 PL hladké mouky, vrchovatá (20g)
3 bobkové listy
10 kuliček nového koření
1/2 KL kmínu
2 PL octa
20g čerstvého kopru plus na ozdobu
2 KL soli

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a vařte se solí, kmínem, bobkovým listem a novým kořením v 2,5l vody. Po 10 minutách vaření přidejte houby a vařte dalších 10 minut. Zahustěte mouku smíchanou s trochou vody, přidejte zakysanou smetanu a důkladně rozmíchejte.  Dochuťte octem, koprem a případně solí a vařte na středním ohni asi 10-15 minut. Kulajda je nejlepší, podáváte-li ji s rozpůlenými vařenými vejci ozdobenou snítky čerstvého kopru.

Tipy

Na začátku vaření vyndejte smetanu z lednice, ať získá pokojovou teplotu, potom se nezdrcne.

Inspirace pro Vás

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Kulajda

Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.

Kuřecí na hořčici a medu

Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Kuřecí na parmezánu

Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie, USA - Kuřecí řízky smažené v parmezánové strouhance, přelité rajčatovou omáčkou, zapečené s mozzarellou.

Marocké kuře s kuskusem

Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře pečené na marocký způsob plněné kuskusem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Maroko - chutné kuře plněné kuskusem a pistáciemi pečené v medové marinádě podávané s dýní a špenátem.
Komentáře k receptu Kulajda
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Ondra
|
Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
2015-05-05 19:48:45
Luxusní recept, pak luxusní kulajda :)
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce