Mé Oblíbené Recepty
Krůtí sendvič s pestem a špenátem
Krůtí sendvič s pestem a špenátem
 

Krůtí sendvič s pestem a špenátem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (37 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Špenát je jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých (do stejné čeledi patří například řepa nebo quinoa), kultivován byl pravděpodobně v Persii.

Ingredience

500g krůtích prs
sůl a čerstvě mletý pepř
1 PL olivového oleje
tmavý chléb
velká hrst čerstvého baby špenátu
tabasco podle chuti

pesto

25g lístků z bazalky
2 stroužky česneku
50g pinových oříšků (jádra)
60ml extra panenského olivového oleje
2 PL srouhaného parmezánu
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 160°C. Krůtí maso osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a dejte do pekáče. Podlejte 100 mililitry vody a maso přikryjte alobalem, aby se nevysušilo. Dejte péci do trouby, dokud není maso hotové (termometr zabodnutý do nejsilnějšího místa v masu zaznamená 75°C/165F).

Do mixéru dejte bazalkové lístkypiniová semínka a olivový olej. Přidejte oloupaný a nahrubo nasekaný česnek a směs rozmixujte. Přidejte sůl a pepř a strouhaný parmezán a ještě čtvrt minuty mixujte. Ochuťte ostrvým tabascem.

Cheba nakrájejte na krajíce. Na jeden krajíc dejte čerstvé špenátové lístky, přidejte na plátky nakrájené krůtí maso, potřete pestem a přiklopte dalším krajícem. Před podáváním můžete sendvič zatoastovat.

Tipy

Před zatoastováním sendviče můžete na pesto přidat i strouhaný sýr (např. goudu nebo eidam).

Inspirace pro Vás

Pečená jablka

Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Pečená jablka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Plněná směsí z hnědého cukru a skořice, tyto pečená jablka servírujte horká během chladných dnů s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Dezerty pečené, Ovoce

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Kulajda

Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(131)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.
Komentáře k receptu Krůtí sendvič s pestem a špenátem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce