Mé Oblíbené Recepty
Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
 

Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí

Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí má průměrné hodnocení 3.6. 
Průměrné hodnocení: 3.6/5 (42 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Zdravé nemusí být nudné. Sekaná s čerstvým špenátem, podávaná s kaší s podmáslím a rajčatovou omáčkou Marinara.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

S vynálezem mlýnku na maso v 19. století Karlem Draisem z Německa stoupla papoularita domácí sekané. Není divu, když se předtím muselo všechno maso krájet nožem na malé kousíčky.

Ingredience

krůtí sekaná

600g libového mletého krůtího masa
1 cibule
80g čerstvého baby špenátu
malá hrst hladkolisté petrželky
30g strouhanky
2 KL dijonské hořčice
1 bílek z malého vejce
sůl a pepř
50g kečupu

bramborová kaše

900g brambor
250ml podmáslí

omáčka marinara (volitelné)

1 PL olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
130ml červeného vína
400g konzerva loupaných rajčat v pyré
1 PL sekané perželky
1 1/2 KL soli
1/2 KL pepře

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Trobu rozehřejte na 200°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, špenát zbavte jakýchkoli tuhých stonků a nasekejte, stejně jako petrželku. Bílek oddělte od žloutku. V misce smíchejte všechny ingredience na sekanou kromě kečupu a promíchejte. Ze směsi vytvarujte knedlík (nebo použijte pečící nádobu ve tvaru knedlíku), pečící nádobu vytřete pár kapkami oleje a vršek sekané potřete kečupem. Pečte ve vyhřáté troubě první půl hodinu zakryté, druhou půl hodinu odkryté.

Mezitím si očistěte brambory (neloupejte je), nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Až jsou měkké vodu slijte, přidejte podmáslí, zahřejte a mačkátkem na kaši brambory rozmačkejte. Dochuťte solí podle potřeby.

Na omáčku Marinara cibuli a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. V pánvi rozehřejte olej a cibuli na měn pomalu smažte, 8-10 minut. Na poslední minutu přidejte nasekaný česnek. Cibulovou směs zalijte červeným vínem, zvyšte teplotu a nechte víno varem téměř vyvařit. Pak přidejte rajčata a vařečkou je na pánvi nasekejte na drobno. Promíchejte, ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem, přidejte sekanou perželku a přikryté vařte omáčku Marinara na nízkou teplotu 10-15 minut.

Sekanou podávejte nakrájenou na plátky, přelité omáčkou Marinara s bramborovou kaší na podmáslí.

Inspirace pro Vás

Králičí filety s těstovinami

Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 2.8. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 2.8. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 2.8. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 2.8. Recept Králičí filety s těstovinami, prošutem a vlašskými ořechy má průměrné hodnocení 2.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Marinování králičích filetů v oleji, česneku a tymiánu zaručí nevysušené maso. S těstovinami a zálivkou s vlašskými ořechy.

Grilovaný mořský vlk

Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.2. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.2. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.2. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.2. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(9)
Ryba s bílým masem téměř bez kostí, jenž je vyhledávaná delikatesa. Zde připravená na česneku a citronu.

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy

Polévka ze zeleného hrachu

Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravá a sytá polévka ze zeleného sušeného hrachu, se zeleninou a s vepřovou šunkou krájenou na kostičky.

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Smetanové těstoviny s hřiby

Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanové těstoviny s karamelizovanou cibulí, hřiby a špenátem má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Harmonie hub, karamelizované cibule, špenátu a smetanové omáčky s těstovinami a výraznou chutí parmezánu.

Salát z nových brambor

Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 3.8. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 3.8. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 3.8. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 3.8. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy
Komentáře k receptu Krůtí sekaná s bramborovou kaší na podmáslí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce