Mé Oblíbené Recepty
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
 

Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (95 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Arrowroot je škrobnatá hmota získávaná z oddenků tropické rostliny Maranta arundinacea. Škrob se používá jako zdravější náhrada kukuřičného nebo bramborového škrobu.

Ingredience

700g krůtího medailonu (může být s kůží)
2 červené papriky
1 cuketa
sůl, pepř
1 PL grilovacího koření
1 PL arrowrootu (lze nahradit solamylem)
3 PL oleje
2 stroužky česneku

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 180°C. Krůtí medailony osoušte papírovým ubrouskem, posypte grilovacím kořením, čerstvě mletým pepřem a osolte (pokud používáte grilovací koření se solí, jež nesolte). Z papriky vykrojte středy a nkarájejte je na kousky. Cuketu přepulte a nakrájejte na půlkolečka o tlušťce asi 0.8 centimetru. 

Dno pekáče nebo zapékací mísy vymažte lžící oleje. Zeleninu osolte, opepřete a zakápněte zbylým olejem. Do pekáče dejte nejprve krůtí medailony (pokud je máte s kůží, pak kůži směrem nahoru) a na něj položte ochucenou zeleninu. Dejte péci (bez podlití) do vyhřáté trouby.

Po 10 minutách pečení maso otočte a zeleninu promíchejte, po dalších 10 minutách postup opakujte, tentokrát však přilejte pod masi i půl litru horké vody. Snažte se položit co nejvíce zeleniny na maso, aby se nemáčela. Pečte další půl hodinu, maso polévejte a zelninu otáčejte, případně dolejte další vodu.

Po vyjmutí masa z trouby z pekáče slejte vypečenou šťávu do kastrolku (maso udržujte teplé). Šťávu uveďte k varu a přysypte arrowroot, který metličkou rychle rozmíchejte, povařte 7 minut (pokud používáte solamyl stačí 3 minuty). Hustotu omáčky upravte přidáním více vody nebo arrowrootu. Dochuťte solí a pepřem. Omáčku přelijte přes maso a pečenou zeleninu a podávejte.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže, bramborová kaše 

Inspirace pro Vás

Tzatziki

Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tzatziki má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Řecko - příloha vhodná ke grilovaným masům převážně ze salátové okurky a řeckého jogurtu.

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Rýžový salát

Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.1. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Filet se salsou a kuskusem

Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 3.4. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.
Komentáře k receptu Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce