Mé Oblíbené Recepty
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
 

Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (8 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Arrowroot je škrobnatá hmota získávaná z oddenků tropické rostliny Maranta arundinacea. Škrob se používá jako zdravější náhrada kukuřičného nebo bramborového škrobu.

Ingredience

700g krůtího medailonu (může být s kůží)
2 červené papriky
1 cuketa
sůl, pepř
1 PL grilovacího koření
1 PL arrowrootu (lze nahradit solamylem)
3 PL oleje
2 stroužky česneku

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu rozehřejte na 180°C. Krůtí medailony osoušte papírovým ubrouskem, posypte grilovacím kořením, čerstvě mletým pepřem a osolte (pokud používáte grilovací koření se solí, jež nesolte). Z papriky vykrojte středy a nkarájejte je na kousky. Cuketu přepulte a nakrájejte na půlkolečka o tlušťce asi 0.8 centimetru. 

Dno pekáče nebo zapékací mísy vymažte lžící oleje. Zeleninu osolte, opepřete a zakápněte zbylým olejem. Do pekáče dejte nejprve krůtí medailony (pokud je máte s kůží, pak kůži směrem nahoru) a na něj položte ochucenou zeleninu. Dejte péci (bez podlití) do vyhřáté trouby.

Po 10 minutách pečení maso otočte a zeleninu promíchejte, po dalších 10 minutách postup opakujte, tentokrát však přilejte pod masi i půl litru horké vody. Snažte se položit co nejvíce zeleniny na maso, aby se nemáčela. Pečte další půl hodinu, maso polévejte a zelninu otáčejte, případně dolejte další vodu.

Po vyjmutí masa z trouby z pekáče slejte vypečenou šťávu do kastrolku (maso udržujte teplé). Šťávu uveďte k varu a přysypte arrowroot, který metličkou rychle rozmíchejte, povařte 7 minut (pokud používáte solamyl stačí 3 minuty). Hustotu omáčky upravte přidáním více vody nebo arrowrootu. Dochuťte solí a pepřem. Omáčku přelijte přes maso a pečenou zeleninu a podávejte.

Tipy

doporučená příloha: vařená rýže, bramborová kaše 

Inspirace pro Vás

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2196)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.

Svíčková na smetaně

Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Pečený krůtí medailon

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
zařazeno v:
Drůbeží maso
Komentáře k receptu Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce