Mé Oblíbené Recepty
Kroupová polévka s houbami
Kroupová polévka s houbami
 

Kroupová polévka s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (21 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší houba u nás je pýchavka. Může vážit až 4 kila.

Ingredience

2 PL oleje
60g slaniny
1 malá cibule
1 šalotka
1 řapík celeru
2 mrkve
2 stroužky česneku
300g čerstvých nebo mražených hub
100g ječných krup
1 PL rajčatového protlaku
1 PL sójové omáčky
1 PL jablečného octa
60ml bílého suchého vína
500ml hovězího vývaru (recept ZDE)
1l kuřecího vývaru (recept ZDE)
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
lístky hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Cibuli, šalotku a česnek (česnek zvlášť) oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, řapík celeru na plátky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky.

V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm slaninu do zlatova a křupava. Pak přidejte cibuli, šalotku, mrkev a celer a na mírném ohni smažte 5 minut. Až čas uplyne přidejte česnek, minutu míchejte a pak houby (pokud používáte mražené, zatím do směsi nedávejte vodu, kterou při rozmrazování pustily), kroupy a promíchejte.

Uprostřed hrnce udělejte důlek až na dno a přidejte lžíci rajčatového protlaku, Tu minutu až dvě na dně míchejte tak, aby se nespojil s ostatními ingrediencemi (zbavíte ho tak kyselosti). Až máte hotovo přideje víno, ocet a sójovou omáčku, promíchejte a nechte vařit, dokud tekutina nezmizí. Nakonec přilejte kuřecí vývar a hovězí vývar (polévku nesolte, pokud jsou vývary dostatečně výrazné a ochucené), promíchejte a na nízkou teplotu přiklopené vařte hodinu nebo dokud kroupy nezměknou. Na poslední minutu přidejte nasekanou petrželku, případně dochuťte solí a pepřem.

Tipy

Hřiby můžete použít i sušené. Jen je před přidáním do polévky rehydrujte ve vodě a vodu, ve které se namáčely, potom vlejte do polévky spolu s vývary.

Pro vegetariánskou verzi polévky vynechejte slaninu a masové vývary nahraďte silným zeleninovým vývarem (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Grilované balíčky

Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Grilované balíčky s kuřecím masem a zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(71)
Jednoduché a zdravé kuřecí maso grilované v balíčcích s čerstvou zeleninou a cukrovou kukuřicí.

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(75)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Polníčkový salát

Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(9)
Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.

Handi Gosht

Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(507)
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.

Kuřecí závitky na zelenině

Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(146)
Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Kroupová polévka

Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(267)
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(5)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina
Komentáře k receptu Kroupová polévka s houbami
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce