Mé Oblíbené Recepty
Kroupová polévka s houbami
Kroupová polévka s houbami
 

Kroupová polévka s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (21 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší houba u nás je pýchavka. Může vážit až 4 kila.

Ingredience

2 PL oleje
60g slaniny
1 malá cibule
1 šalotka
1 řapík celeru
2 mrkve
2 stroužky česneku
300g čerstvých nebo mražených hub
100g ječných krup
1 PL rajčatového protlaku
1 PL sójové omáčky
1 PL jablečného octa
60ml bílého suchého vína
500ml hovězího vývaru (recept ZDE)
1l kuřecího vývaru (recept ZDE)
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
lístky hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Cibuli, šalotku a česnek (česnek zvlášť) oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, řapík celeru na plátky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky.

V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm slaninu do zlatova a křupava. Pak přidejte cibuli, šalotku, mrkev a celer a na mírném ohni smažte 5 minut. Až čas uplyne přidejte česnek, minutu míchejte a pak houby (pokud používáte mražené, zatím do směsi nedávejte vodu, kterou při rozmrazování pustily), kroupy a promíchejte.

Uprostřed hrnce udělejte důlek až na dno a přidejte lžíci rajčatového protlaku, Tu minutu až dvě na dně míchejte tak, aby se nespojil s ostatními ingrediencemi (zbavíte ho tak kyselosti). Až máte hotovo přideje víno, ocet a sójovou omáčku, promíchejte a nechte vařit, dokud tekutina nezmizí. Nakonec přilejte kuřecí vývar a hovězí vývar (polévku nesolte, pokud jsou vývary dostatečně výrazné a ochucené), promíchejte a na nízkou teplotu přiklopené vařte hodinu nebo dokud kroupy nezměknou. Na poslední minutu přidejte nasekanou petrželku, případně dochuťte solí a pepřem.

Tipy

Hřiby můžete použít i sušené. Jen je před přidáním do polévky rehydrujte ve vodě a vodu, ve které se namáčely, potom vlejte do polévky spolu s vývary.

Pro vegetariánskou verzi polévky vynechejte slaninu a masové vývary nahraďte silným zeleninovým vývarem (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Kuřecí špízy s anasem

Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(48)
Kuřecí špízy marinované v hořčici a medu, grilované na ohni nebo pečené v troubě s ananasem, paprikou a cibulkou.

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Králík z jednoho hrnce

Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(3)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Kroupová polévka s houbami
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce