Mé Oblíbené Recepty
Kroupová polévka s houbami
Kroupová polévka s houbami
 

Kroupová polévka s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (21 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší houba u nás je pýchavka. Může vážit až 4 kila.

Ingredience

2 PL oleje
60g slaniny
1 malá cibule
1 šalotka
1 řapík celeru
2 mrkve
2 stroužky česneku
300g čerstvých nebo mražených hub
100g ječných krup
1 PL rajčatového protlaku
1 PL sójové omáčky
1 PL jablečného octa
60ml bílého suchého vína
500ml hovězího vývaru (recept ZDE)
1l kuřecího vývaru (recept ZDE)
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
lístky hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Cibuli, šalotku a česnek (česnek zvlášť) oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka, řapík celeru na plátky. Slaninu nakrájejte na malé kostičky.

V hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm slaninu do zlatova a křupava. Pak přidejte cibuli, šalotku, mrkev a celer a na mírném ohni smažte 5 minut. Až čas uplyne přidejte česnek, minutu míchejte a pak houby (pokud používáte mražené, zatím do směsi nedávejte vodu, kterou při rozmrazování pustily), kroupy a promíchejte.

Uprostřed hrnce udělejte důlek až na dno a přidejte lžíci rajčatového protlaku, Tu minutu až dvě na dně míchejte tak, aby se nespojil s ostatními ingrediencemi (zbavíte ho tak kyselosti). Až máte hotovo přideje víno, ocet a sójovou omáčku, promíchejte a nechte vařit, dokud tekutina nezmizí. Nakonec přilejte kuřecí vývar a hovězí vývar (polévku nesolte, pokud jsou vývary dostatečně výrazné a ochucené), promíchejte a na nízkou teplotu přiklopené vařte hodinu nebo dokud kroupy nezměknou. Na poslední minutu přidejte nasekanou petrželku, případně dochuťte solí a pepřem.

Tipy

Hřiby můžete použít i sušené. Jen je před přidáním do polévky rehydrujte ve vodě a vodu, ve které se namáčely, potom vlejte do polévky spolu s vývary.

Pro vegetariánskou verzi polévky vynechejte slaninu a masové vývary nahraďte silným zeleninovým vývarem (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(6)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Těstovinový salát v jogurtu

Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstovinový salát v jogurtu má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Skvělý, rychle připravený těstovinový salát. Podávejte samostatně nebo jako přílohu (v tomto případě vynechejte kuřecí maso).

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Pršutové rolky

Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(24)
Prošutové rolky s jemným ovčím sýrem a sušenými rajčaty s výrazným zahuštěným balzamikovým octem.

Těstoviny s masem ze žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.

Marinované kuřecí řízečky

Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Dozlatova smažené malé kuřecí řízky marinované tatarskou omáčkou, s jemnými bramborami a čerstvými bylinkami.
Komentáře k receptu Kroupová polévka s houbami
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce