Mé Oblíbené Recepty
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
 

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Doba přípravy receptu je 45 min
příprava 45 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Žampiony ke svému růstu nepotřebují sluneční svit. Pěstují se například v tunelech, protileteckých krytech nebo v jeskyních.

Ingredience

900g žampionů
180g hlívy ústřičné
200g šalotek, přibližně 3ks
190g smetany 15%
4 PL olivového oleje
50g másla
1 KL estragonu
3 stroužky česneku
1l kuřecího vývaru
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve očistěte žampiony. Doporučuji oloupat kloboučky. Nakrájejte je na asi tři milimetry silné plátky. Hlívu nakrájejte na jemno. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte olivový olej a žampiony s hlívou. Promíchejte a nechte smažit na středně vysokém ohni, dokud žampiony nepustí většinu své vody a nezbarví se lehce dohněda, přibližně půl hodiny. Poté z hrnce vyjměte asi 1/4 hříbků a dejte stranou. 

Nezitím oloupejte a najemno nakrájejte šalotky a česnek. Přidejte do polévky a vařte minutu. Dále přidejte sůl, estragon a kuřecí vývar. Zamíchejte a vařte bez poklice 10 minut. Poté odstavte z plotny a ponorným tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujte, do hladka. Vraťte na plotnu, přidejte smetanu a pepř, případně dochuťe solí. Vařte poslední minutu, případně dochuťte solí a pepřem. Do polévky vmíchejte šálek hříbků, ktré byly stranou.

 

Tipy

Estragon seženete v obchodech se zdravou výživou. Pokud jej však nemáte, nahraďte jej tymiánem a malou špetkou mletého muškátového oříšku.

Místo hlívy ústřičné můžete použít mladé žampiony portobello.

Pokud máte hřib houževnatec jedlý, neváhejte s jeho přidáním do polévky. Krásně podtrhne a zvýrazní chuť.

Pokud chcete polévku řidší, rozřeďte ji kuřecím vývarem.

Pokud polévku chcete připravit dopředu a zmrazit, vynechejte smetanu a tu přidejte až před podáváním.

Inspirace pro Vás

Kulajda

Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.

Rybí paštika s křenem

Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.

Těstovinový salát s kuřecím

Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Osvěžující těstovinový salát s křupavou kořenovou zeleninou a kuřecím masem, ideální oběd během parných letních dnů.

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(13)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1155)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Avokádový salát s kuřecím

Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Vcelku pečená kuřecí prsa trhaná na kousky v krémovém salátu, s avokádem a špetkou sušeného česneku.
zařazeno v:
Saláty, Drůbeží maso

Houbové kari

Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové kari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vyzkoušejte tento exotický pokrm z lesních hub, žlutého koření kari, brambor a kokosového mléka.

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.
Komentáře k receptu Krémová žampionová polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce