Mé Oblíbené Recepty
Krémová žampionová polévka
Krémová žampionová polévka
 

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (26 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Doba přípravy receptu je 45 min
příprava 45 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Žampiony ke svému růstu nepotřebují sluneční svit. Pěstují se například v tunelech, protileteckých krytech nebo v jeskyních.

Ingredience

900g žampionů
180g hlívy ústřičné
200g šalotek, přibližně 3ks
190g smetany 15%
4 PL olivového oleje
50g másla
1 KL estragonu
3 stroužky česneku
1l kuřecího vývaru
sůl a pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve očistěte žampiony. Doporučuji oloupat kloboučky. Nakrájejte je na asi tři milimetry silné plátky. Hlívu nakrájejte na jemno. V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte olivový olej a žampiony s hlívou. Promíchejte a nechte smažit na středně vysokém ohni, dokud žampiony nepustí většinu své vody a nezbarví se lehce dohněda, přibližně půl hodiny. Poté z hrnce vyjměte asi 1/4 hříbků a dejte stranou. 

Nezitím oloupejte a najemno nakrájejte šalotky a česnek. Přidejte do polévky a vařte minutu. Dále přidejte sůl, estragon a kuřecí vývar. Zamíchejte a vařte bez poklice 10 minut. Poté odstavte z plotny a ponorným tyčovým mixérem obsah hrnce rozmixujte, do hladka. Vraťte na plotnu, přidejte smetanu a pepř, případně dochuťe solí. Vařte poslední minutu, případně dochuťte solí a pepřem. Do polévky vmíchejte šálek hříbků, ktré byly stranou.

 

Tipy

Estragon seženete v obchodech se zdravou výživou. Pokud jej však nemáte, nahraďte jej tymiánem a malou špetkou mletého muškátového oříšku.

Místo hlívy ústřičné můžete použít mladé žampiony portobello.

Pokud máte hřib houževnatec jedlý, neváhejte s jeho přidáním do polévky. Krásně podtrhne a zvýrazní chuť.

Pokud chcete polévku řidší, rozřeďte ji kuřecím vývarem.

Pokud polévku chcete připravit dopředu a zmrazit, vynechejte smetanu a tu přidejte až před podáváním.

Inspirace pro Vás

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje

Rajčatový salát

Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.7. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.7. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.7. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.7. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Třešňové sušenky s čokoládou

Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné sušenky s kousky třešní a Vaší oblíbené čokolády, zapečené ve sladkém těstě.
zařazeno v:
Ovoce

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Kroupová s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.8. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.8. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.8. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.8. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby

Těstoviny s masem ze žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.
Komentáře k receptu Krémová žampionová polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce