Mé Oblíbené Recepty
Králík pečený na česneku
Králík pečený na česneku
 

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 2 hod 10 min
doba vaření 2 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Když se králík narodí, jeho oči jsou zavřené a nemá žádnou strst. Jejich uši mohou v dospělosti dosahovat délky až 10 centimetrů.

Ingredience

1 králík
50g uzené slaniny (špeku)
6 stroužků česneku
sůl podle chuti
1 PL sádla
1 KL celého kmínu
1 velká cibule
400ml hovězího vývaru

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Králíka naporcujte, omyjte a osušte. Česnek oloupejte a prolistujte. Slaninu nakrájejte na klínky.

Porce králíka prošpikujte slaninou (úzným nožem udělejete do masa zářez, prstem ho zvětšete a do vzniklého otvoru dejte klínek slaniny) a potřete prolisovaným česnekem. Dejte na 2 hodiny do lednice odležet.

Troubu rozehřejte na 180°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na lžíci sádla ji osmažte do zlatova. Cibuli dejte do pekáče, na ni posaďte porce králíka, lehce je osolte a okmínujte. Podlijte polovinou vývaru a přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte 45 minut, poté porce otočte a podlijte zbylým vývarem. Pečte další hodinu a čtvrt, průběžně maso otáčejte a polévejte vypečenou šťávou. Poslední půl hodinu pečte králíka nezakrytého, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dále polévejte vypečenou šťávou.

Pečeného králíka můžete před podáváním vykostit.

Tipy

Doporučená příloha: bramborová kaše nebo bramborový knedlík se špenátem.

Inspirace pro Vás

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(29)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Kuřecí těstoviny

Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí maso smažené se sušenými rajčaty, s těstovinami obalenými smetanovou omáčkou s rozpuštěnou mozzarellou.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.
Komentáře k receptu Králík pečený na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce