Mé Oblíbené Recepty
Králík pečený na česneku
Králík pečený na česneku
 

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 2 hod 10 min
doba vaření 2 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Když se králík narodí, jeho oči jsou zavřené a nemá žádnou strst. Jejich uši mohou v dospělosti dosahovat délky až 10 centimetrů.

Ingredience

1 králík
50g uzené slaniny (špeku)
6 stroužků česneku
sůl podle chuti
1 PL sádla
1 KL celého kmínu
1 velká cibule
400ml hovězího vývaru

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Králíka naporcujte, omyjte a osušte. Česnek oloupejte a prolistujte. Slaninu nakrájejte na klínky.

Porce králíka prošpikujte slaninou (úzným nožem udělejete do masa zářez, prstem ho zvětšete a do vzniklého otvoru dejte klínek slaniny) a potřete prolisovaným česnekem. Dejte na 2 hodiny do lednice odležet.

Troubu rozehřejte na 180°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na lžíci sádla ji osmažte do zlatova. Cibuli dejte do pekáče, na ni posaďte porce králíka, lehce je osolte a okmínujte. Podlijte polovinou vývaru a přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte 45 minut, poté porce otočte a podlijte zbylým vývarem. Pečte další hodinu a čtvrt, průběžně maso otáčejte a polévejte vypečenou šťávou. Poslední půl hodinu pečte králíka nezakrytého, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dále polévejte vypečenou šťávou.

Pečeného králíka můžete před podáváním vykostit.

Tipy

Doporučená příloha: bramborová kaše nebo bramborový knedlík se špenátem.

Inspirace pro Vás

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Dýňové sušenky

Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(139)
Vláčné dýňové sušenky se skořicí, rozinkami a dýňovými semínky. V obchodě nenajdete lepších.
zařazeno v:

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Ředkvičkový salát s okurkou

Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Saláty

Panenka v lupíncích

Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Zkuste obalit svůj řízek v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a bramborovou kaši nahraďte brambory pečenými s jogurtem.

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(219)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.
Komentáře k receptu Králík pečený na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce