Mé Oblíbené Recepty
Králík pečený na česneku
Králík pečený na česneku
 

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 2 hod 10 min
doba vaření 2 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Když se králík narodí, jeho oči jsou zavřené a nemá žádnou strst. Jejich uši mohou v dospělosti dosahovat délky až 10 centimetrů.

Ingredience

1 králík
50g uzené slaniny (špeku)
6 stroužků česneku
sůl podle chuti
1 PL sádla
1 KL celého kmínu
1 velká cibule
400ml hovězího vývaru

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Králíka naporcujte, omyjte a osušte. Česnek oloupejte a prolistujte. Slaninu nakrájejte na klínky.

Porce králíka prošpikujte slaninou (úzným nožem udělejete do masa zářez, prstem ho zvětšete a do vzniklého otvoru dejte klínek slaniny) a potřete prolisovaným česnekem. Dejte na 2 hodiny do lednice odležet.

Troubu rozehřejte na 180°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na lžíci sádla ji osmažte do zlatova. Cibuli dejte do pekáče, na ni posaďte porce králíka, lehce je osolte a okmínujte. Podlijte polovinou vývaru a přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte 45 minut, poté porce otočte a podlijte zbylým vývarem. Pečte další hodinu a čtvrt, průběžně maso otáčejte a polévejte vypečenou šťávou. Poslední půl hodinu pečte králíka nezakrytého, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dále polévejte vypečenou šťávou.

Pečeného králíka můžete před podáváním vykostit.

Tipy

Doporučená příloha: bramborová kaše nebo bramborový knedlík se špenátem.

Inspirace pro Vás

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Smetanové těstoviny s cuketou

Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Lehce pikantní vegetariánské těstoviny se zelenou cuketou a čerstvou bazalkou, ve smetanové omáčce se sýrem.

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(64)
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Kuřecí s kostí na víně

Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(18)
Šťavnatá kuřecí prsa pečená na víně s plátky slaniny a česnekovými brambory.

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(155)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Krůtí hoisin

Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.
Komentáře k receptu Králík pečený na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce