Mé Oblíbené Recepty
Králík pečený na česneku
Králík pečený na česneku
 

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (18 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 2 hod 10 min
doba vaření 2 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Když se králík narodí, jeho oči jsou zavřené a nemá žádnou strst. Jejich uši mohou v dospělosti dosahovat délky až 10 centimetrů.

Ingredience

1 králík
50g uzené slaniny (špeku)
6 stroužků česneku
sůl podle chuti
1 PL sádla
1 KL celého kmínu
1 velká cibule
400ml hovězího vývaru

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Králíka naporcujte, omyjte a osušte. Česnek oloupejte a prolistujte. Slaninu nakrájejte na klínky.

Porce králíka prošpikujte slaninou (úzným nožem udělejete do masa zářez, prstem ho zvětšete a do vzniklého otvoru dejte klínek slaniny) a potřete prolisovaným česnekem. Dejte na 2 hodiny do lednice odležet.

Troubu rozehřejte na 180°C. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Na lžíci sádla ji osmažte do zlatova. Cibuli dejte do pekáče, na ni posaďte porce králíka, lehce je osolte a okmínujte. Podlijte polovinou vývaru a přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte 45 minut, poté porce otočte a podlijte zbylým vývarem. Pečte další hodinu a čtvrt, průběžně maso otáčejte a polévejte vypečenou šťávou. Poslední půl hodinu pečte králíka nezakrytého, aby se vytvořila křupavá kůrčička. Dále polévejte vypečenou šťávou.

Pečeného králíka můžete před podáváním vykostit.

Tipy

Doporučená příloha: bramborová kaše nebo bramborový knedlík se špenátem.

Inspirace pro Vás

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(5)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Srnčí medailonky na fenyklu

Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(33)
Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny, Houby

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Těstoviny se sušenými rajčaty

Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(51)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Čokoládový dort

Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Lehký a vzdušný sladký čokoládový dort s mandlemi a bohatou tmavou polevou. Semínka přidávají dortu kontrastní prvek.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Králík pečený na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce