Mé Oblíbené Recepty
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
 

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 1 knedlík
počet porcí 1 knedlík
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo knedlík v Česku zdomácnělo během 19. století. Na jeho autorství si dělají nárok Češi, Rakušané i Němci.

Ingredience

75g másla
1 KL soli
3 vejce
250ml mléka
300g hladké mouky
2 dny stará houska, 100g

(* KL - kávová lžička)

Postup

Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na 25 gramech másla do zlatova. Žloutky oddělte od bílků.

Ve větší míse utřete sůl s 25 gramy másla a jeden po druhém vmíchejte žloutky. Až je směs důkladně promíchaná, přisypte čtvrtinu mouky, vlijte čtvrtinu mléka a promíchejte. Postup opakujte, dokud nezamícháte zbylé tři čtvrtiny. 

V jiné misce vyšlehejte bílky. Bílky nesmí obsahovat žádné stoupy žloutků. Misku posaďte na hrnec s horkou vodou (miska a voda se nesmí dotýkat), k bílkům přidejte špetku soli a elektrickým mixérem bílky do tuha vyšlehejte.

Bílek přidejte spolu s opečenou houskou do těsta a promíchejte. Látkový ubrousek nebo utěrku potřete zbytkem másla a těsto na něj vysypte. Pomocí látky vytvarujte těsto do tvaru knedlíku a vložte do vařící osolené vody. Vařte jednu hodinu.

Po uvaření můžete karlovarský knedlík potřít máslem. Krájejte nití a servírujte. 

Inspirace pro Vás

Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(72)
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.

Grilovaný kapří špíz na pivě

Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(9)
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(133)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(426)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(418)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Mexický salát s rajčaty

Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(10)
Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.

Těstoviny s plody moře

Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(83)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(14)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Komentáře k receptu Karlovarský knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce