Mé Oblíbené Recepty
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
 

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 1 knedlík
počet porcí 1 knedlík
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo knedlík v Česku zdomácnělo během 19. století. Na jeho autorství si dělají nárok Češi, Rakušané i Němci.

Ingredience

75g másla
1 KL soli
3 vejce
250ml mléka
300g hladké mouky
2 dny stará houska, 100g

(* KL - kávová lžička)

Postup

Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na 25 gramech másla do zlatova. Žloutky oddělte od bílků.

Ve větší míse utřete sůl s 25 gramy másla a jeden po druhém vmíchejte žloutky. Až je směs důkladně promíchaná, přisypte čtvrtinu mouky, vlijte čtvrtinu mléka a promíchejte. Postup opakujte, dokud nezamícháte zbylé tři čtvrtiny. 

V jiné misce vyšlehejte bílky. Bílky nesmí obsahovat žádné stoupy žloutků. Misku posaďte na hrnec s horkou vodou (miska a voda se nesmí dotýkat), k bílkům přidejte špetku soli a elektrickým mixérem bílky do tuha vyšlehejte.

Bílek přidejte spolu s opečenou houskou do těsta a promíchejte. Látkový ubrousek nebo utěrku potřete zbytkem másla a těsto na něj vysypte. Pomocí látky vytvarujte těsto do tvaru knedlíku a vložte do vařící osolené vody. Vařte jednu hodinu.

Po uvaření můžete karlovarský knedlík potřít máslem. Krájejte nití a servírujte. 

Inspirace pro Vás

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1104)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(426)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(5)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(177)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(48)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(59)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(216)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Kuřecí řízek s nivou a šunkou

Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(110)
Výrazná chuť nivy zjemněná máslem a šunkou tvoří skvělou kombinaci v dozlatova smaženém řízku.
Komentáře k receptu Karlovarský knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce