Mé Oblíbené Recepty
Karlovarský guláš v chlebu
Karlovarský guláš v chlebu
 

Karlovarský guláš v chlebu

Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 1 hod 45 min
doba vaření 1 hod 45 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Již bylo vloženo 2 komentářů.
zobrazit komentáře (2)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vnější obal bochníku chleba se nazýva kůrka, vnitřní část střída. Rovnoměrně ukrojený plátek je pak krajíc nebo také skýva. Na šikno ukrojený plátek, který je na jedné straně silnější a není zakončen kůrkou je nazýván sirotek.

Ingredience

800g hovězí přední kližky
2 PL oleje
2 velké cibule
1/2 KL celého kmínu
sůl podle chuti
1l hovězího vývaru (lze nahradit bujónem)
1 KL pálivé mleté papriky
3 KL sladké mleté papriky
2 KL koření guláš
150ml 12% smetany
2 vrchoveté PL hladké mouky, pokud máte rádi guláš hustší
6 kulatých bochníků chleba k podávání
zakysaná smetana na ozdobu
bylinka na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V hrnci rozehřejte olej a do růžova na něm osmažte najemno nasekanou cibuli (čím menší kousky cibule jsou, tím lépe je rozvaříte a guláš tak zahustíte). Asi v půlce přisypte celý kmín a smažte. Přidejte na kostičky pokrájené maso, osolte a osmažením nehte zatáhnout (změnit barvu).

Až je maso opečené, přidejte mletou sladkou a pálivou papriku, koření na guláš a zalijte 0.5l vývaru. Hrnec přiklopte, teplotu stáhněte a nechte maso změknout. Je-li potřeba, přilévejte vodu.

Vodu v hrnci nechte vyvařit. Až Vám zbyte pouze cibulová kašička zaprašte moukou, promíchejte, osmažte a přelijte zbylým vývarem (zá-li se Vám guláš příliš hustý, rozřeďte ho vodou, nezapomeňte ale, že ješte budete vlévat smetanu). Promíchejte a vařte 5 minut. Nakonec vlijte smetanu, minutu povařte, případně dochuťe.

Z bochníků chleba odkrojte vršky, částečně vydlabejte a nalijte karlovarský guláš jak do talíře. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami.

Tipy

Guláš můžete také vařit v papinovém hrnci, zkrátíte tak dobu vaření.

Inspirace pro Vás

Ryba pečená v alobalu

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.

Strapačky se zelím a slaninou

Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Strapačky se zelím a slaninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Slovensko - bramborové strapačky se zelím a smaženou slaninou a opraženou cibulkou, další verze halušek.

Pesto ze sušených rajčat

Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.

Rajčatový salát

Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Indický chléb naan

Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Svíčková na smetaně

Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Svíčková na smetaně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Svíčková na smetaně, je omáčka se zeleninovým základem podávaná s nejlepším hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.
Komentáře k receptu Karlovarský guláš v chlebu
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Nikola Horáková, autorka stránek
2015-05-30 12:49:23
Dobrý den Mariko, Karlovarský a Bramborový guláš jsou dva rozdílné druhy gulášů. V Karlovarském najdete hovězí maso a smetanu, v Bramborovém, jak již název naznačuje, brambory a klobásu. V chlebu můžete podávat oba, u Bramborového je to však netradiční. Ať Vám chutná, Nikola Horáková
Marika
|
Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-03-06 08:57:31
Jaký je rozdíl mezi Karlovarským a bramborovým gulášem? Že by Karlovarský se vyznačoval tím, že se podává v chlebu? :)
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce