Mé Oblíbené Recepty
Kachna na medu
Kachna na medu
 

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (112 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Než se včela vrátí do úlu, opyluje 50 až 100 květin a za celý svůj život vyprodukuje asi 1/2 kávové lžičky medu.

Ingredience

1 kachna, zhruba 1,5kg
sůl
pepř
1 PL slunečnicového oleje
200g průzračného medu
2 PL sójové omáčky
2 PL sherry (lze nahradit 2 PL polosladkého vína)
2 PL dijonské hořčice
2 PL směsi pěti koření; pokud v obchodě neseženete, budete potřebovat:
- 1 KL sečuánského pepře (lze nahradit pepřem 4 barev)
- 1 KL anýzu
- 1 KL mleté skořice
- 1 KL hřebíčku
- 1 KL fenyklu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Kachnu vyndáme z lednice a necháme ji asi hodinu odpočívat, aby dostala pokojovou teplotu.

Kdo nemá směs pěti koření, připraví ji následovně: na pánvi osmahneme pepř a fenykl, až zavoní, dáme stranou. Do misky vhodné k mixování dáme hřebíček, anýz a opražený pepř a fenykl, vložíme tyčový mixér, přikryjeme papírovým ubrouskem a mixujeme do téměr hladka. Poté vmícháme skořici (hřebíček a anýz mohou být rovněž zakoupeny v prášku).

Kachnu posolíme, potřeme směsí pěti koření a olejem a dáme péct do trouby na 2 hodiny při 140°C. Na glazuru smícháme v misce med, sójovou omáčku, dijonskou hořčici a cherry. Po 2 hodinách kachnu vyjmeme z trouby a slijeme vypečenou šťávu.

V toubě zvýšíme teplotu na 190°C, kachnu potřeme glazurou a pečeme dalších 20 minut, dokud kachna není lepkavá a bronzová. Poté vyjmeme z trouby a přemístíme na čistý talíř a necháme odpočívat dalších 20 minut před servírováním.

Na omáčku slijeme šťávu z plechu a z talíře pod kachnou a necháme odpočívat, dokud se tuk neustálí na povrchu. Ten poté lžící odebereme a šťávu znovu ohřejeme.

Tipy

doporučená příloha: opečené brambory

Inspirace pro Vás

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 3.6. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 3.6. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 3.6. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 3.6. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Těstoviny s plody moře

Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 3.8. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 3.8. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 3.8. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 3.8. Recept Těstoviny s plody moře má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduché a rychlé těstoviny vařené v rajčatové omáčce s plody moře. Z jednoho hrnce.

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Těstoviny v avokádové omáčce

Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.
Komentáře k receptu Kachna na medu
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce