Mé Oblíbené Recepty
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
 

Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 3.7. 
Průměrné hodnocení: 3.7/5 (90 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Anglická královna Viktorie milovala hořčici natolik, že jmenovala obchodníka s hořčicí svým osobním kuchařem (rok 1866).

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně s kostí, asi 2cm tlusté
2 mrkve
2 PL olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
250ml bílého suchého vína
90g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky
3 KL dijonské hořčice

příloha

750g špeclí
30g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Mrkev oloupejte a nakrájejte. Vepřové kotlety osušte papírovým ubrouskem a potřete je olivovým olejem. Osolte je a opepřete.

Rozehřejte pánev, kterou budete poté moci vložit do trouby (bez plastové rukojeti, bez teflonu nebo jiného nepřilnavého povrchu) na střední teplotu. Kotlety osmažte z jedné strany 3 minuty. Nepíchejte do nich, nemíchejte s nimi ani se je nesnažte odlepit odedna. Po 3 minutách kotlety otočte, přidejte mezi maso mrkev (nikoli na něj) a ihned vložte do vyhřáté trouby. Pečte 7-10 minut. Pokud máte termometr, ideální propečenost kotlet zjistíte tak, že ho zapíchnete do prostřed nejširší části masa. Teplota ideálně propečené a šťavnaté kotlety je 65°C. Po vyjmutí z trouby kotlety spolu s mrkví přemistěte na talíř a volně přikryjte alobalem.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte 30g másla. Přidejte špecle a na nízkou teplotu je za občasného míchání opékejte 5-10 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.

Pánev z trouby dejte na sporák. Při manipulaci a při vaření omáčky dejte pozor, je opravdu horká. Přilejte víno a uveďte k varu. Vařečkou seškrabujte a vmíchejte do vína veškeré hnědavé stopy na pánvi. Dodají omáčce skvělou chuť. Vařte asi 3 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu a pánev odstavte.

Po lžičkách vmíchejte do vína máslo. Nechte vždy máslo rozpustit, než přidáte další lžičku. Nakonec vmíchejte hořčici a nasekanou petrželku. Ochuťte solí a pepřem podle chuti. Vinnou omáčku rozdělte mezi 4 talíře a na ni položte kotlety. Přidejte dušené kousky mrkve a servírujte s máslovými špeclemi.

Tipy

Řekněte řezníkovi, aby kotlety nakrájel na stejně tlusté plátky. Zajistíte tím stejnou míru propečení všech kotlet.

Inspirace pro Vás

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 3.1. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 3.1. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 3.1. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 3.1. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.6. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.6. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.6. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.6. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(4)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Kroupová s houbami

Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kroupová polévka s houbami má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tmavá polévka s houbami a ječnými kroupami, slaninou a zeleninou, která se vaří ve víně a dvou druzích masového vývaru.

Kuřecí těstoviny

Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí těstoviny se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí maso smažené se sušenými rajčaty, s těstovinami obalenými smetanovou omáčkou s rozpuštěnou mozzarellou.

Zeleninová s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(3)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem
Komentáře k receptu Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce