Mé Oblíbené Recepty
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
 

Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (11 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Anglická královna Viktorie milovala hořčici natolik, že jmenovala obchodníka s hořčicí svým osobním kuchařem (rok 1866).

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně s kostí, asi 2cm tlusté
2 mrkve
2 PL olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
250ml bílého suchého vína
90g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky
3 KL dijonské hořčice

příloha

750g špeclí
30g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Mrkev oloupejte a nakrájejte. Vepřové kotlety osušte papírovým ubrouskem a potřete je olivovým olejem. Osolte je a opepřete.

Rozehřejte pánev, kterou budete poté moci vložit do trouby (bez plastové rukojeti, bez teflonu nebo jiného nepřilnavého povrchu) na střední teplotu. Kotlety osmažte z jedné strany 3 minuty. Nepíchejte do nich, nemíchejte s nimi ani se je nesnažte odlepit odedna. Po 3 minutách kotlety otočte, přidejte mezi maso mrkev (nikoli na něj) a ihned vložte do vyhřáté trouby. Pečte 7-10 minut. Pokud máte termometr, ideální propečenost kotlet zjistíte tak, že ho zapíchnete do prostřed nejširší části masa. Teplota ideálně propečené a šťavnaté kotlety je 65°C. Po vyjmutí z trouby kotlety spolu s mrkví přemistěte na talíř a volně přikryjte alobalem.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte 30g másla. Přidejte špecle a na nízkou teplotu je za občasného míchání opékejte 5-10 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.

Pánev z trouby dejte na sporák. Při manipulaci a při vaření omáčky dejte pozor, je opravdu horká. Přilejte víno a uveďte k varu. Vařečkou seškrabujte a vmíchejte do vína veškeré hnědavé stopy na pánvi. Dodají omáčce skvělou chuť. Vařte asi 3 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu a pánev odstavte.

Po lžičkách vmíchejte do vína máslo. Nechte vždy máslo rozpustit, než přidáte další lžičku. Nakonec vmíchejte hořčici a nasekanou petrželku. Ochuťte solí a pepřem podle chuti. Vinnou omáčku rozdělte mezi 4 talíře a na ni položte kotlety. Přidejte dušené kousky mrkve a servírujte s máslovými špeclemi.

Tipy

Řekněte řezníkovi, aby kotlety nakrájel na stejně tlusté plátky. Zajistíte tím stejnou míru propečení všech kotlet.

Inspirace pro Vás

Fazolová polévka se zeleninou

Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka se zeleninou a slaninou, zjemněná mlékem a ochucená majoránkou.

Bramborová kaše se smetanou

Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(182)
Známá bramborová kaše vylepšená přídáním několika lžic zakysané smetany.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Hamburgery se slaninou

Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Hamburgery se slaninou a česnekovým dipem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - domácí hamburger z mletého hovězího masa s křupavou slaninou, vláčným lilkem a avokádem s česnekovým dipem.

Nakládané banány s olivami

Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(41)
Kousky banánů smíchané se zelenými olivami v zálivce z olivového oleje, vinného octa a směsi koření.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(56)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Zelené fazolky se šalotkou

Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelené fazolky se šalotkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Teplé máslové fazolové lusky se šalotkou, osmaženou do křupava. Vhodné jako příloha k masu.
zařazeno v:
Přílohy

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Smetanová rajčatová omáčka

Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.
Komentáře k receptu Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce