Mé Oblíbené Recepty
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
 

Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (11 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Anglická královna Viktorie milovala hořčici natolik, že jmenovala obchodníka s hořčicí svým osobním kuchařem (rok 1866).

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně s kostí, asi 2cm tlusté
2 mrkve
2 PL olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
250ml bílého suchého vína
90g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky
3 KL dijonské hořčice

příloha

750g špeclí
30g másla
2 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 200°C. Mrkev oloupejte a nakrájejte. Vepřové kotlety osušte papírovým ubrouskem a potřete je olivovým olejem. Osolte je a opepřete.

Rozehřejte pánev, kterou budete poté moci vložit do trouby (bez plastové rukojeti, bez teflonu nebo jiného nepřilnavého povrchu) na střední teplotu. Kotlety osmažte z jedné strany 3 minuty. Nepíchejte do nich, nemíchejte s nimi ani se je nesnažte odlepit odedna. Po 3 minutách kotlety otočte, přidejte mezi maso mrkev (nikoli na něj) a ihned vložte do vyhřáté trouby. Pečte 7-10 minut. Pokud máte termometr, ideální propečenost kotlet zjistíte tak, že ho zapíchnete do prostřed nejširší části masa. Teplota ideálně propečené a šťavnaté kotlety je 65°C. Po vyjmutí z trouby kotlety spolu s mrkví přemistěte na talíř a volně přikryjte alobalem.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte 30g másla. Přidejte špecle a na nízkou teplotu je za občasného míchání opékejte 5-10 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a promíchejte.

Pánev z trouby dejte na sporák. Při manipulaci a při vaření omáčky dejte pozor, je opravdu horká. Přilejte víno a uveďte k varu. Vařečkou seškrabujte a vmíchejte do vína veškeré hnědavé stopy na pánvi. Dodají omáčce skvělou chuť. Vařte asi 3 minuty, až se tekutina zredukuje na polovinu a pánev odstavte.

Po lžičkách vmíchejte do vína máslo. Nechte vždy máslo rozpustit, než přidáte další lžičku. Nakonec vmíchejte hořčici a nasekanou petrželku. Ochuťte solí a pepřem podle chuti. Vinnou omáčku rozdělte mezi 4 talíře a na ni položte kotlety. Přidejte dušené kousky mrkve a servírujte s máslovými špeclemi.

Tipy

Řekněte řezníkovi, aby kotlety nakrájel na stejně tlusté plátky. Zajistíte tím stejnou míru propečení všech kotlet.

Inspirace pro Vás

Ryba pečená v alobalu

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(2)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Pórkový krém s brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.

Smetanová houbová omáčka

Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(7)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(246)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Okurkové jednohubky

Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(44)
Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.

Smažené sardinky s tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.
Komentáře k receptu Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
biwsobob
|
Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
2020-03-29 05:42:06
using muse and viagra together girl viagra prank viagra 100mg viagra 30 day trial viagra from canada

viagra for sale viagra after prostatectomy viagra generic how often can you take viagra can viagra beb bought without presciption in usa

https://pharm-usa-official.com - viagra online

http://lybx.org/home.php?mod=space&uid=1045168
http://mianshi.shiyebian.org/home.php?mod=space&uid=336954
https://forum.pwilson-web.com/profile.php?id=81273
https://sueprestontraining.com/negotiation-community-forum/topic/volunteerism/?part=6#postid-866035
https://umgebungsgedanken.momocat.de/2010/03/11/welcher-dresdner-braucht-die-geso/comment-page-1/?unapproved=320302&moderation-hash=64f24cbde6ee2343df743e83d4096427#comment-320302
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce