Mé Oblíbené Recepty
Játrová pěna s karamelizovanou cibulí
Játrová pěna s karamelizovanou cibulí
 

Játrová pěna s karamelizovanou cibulí

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.7. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 3.7. 
Průměrné hodnocení: 3.7/5 (33 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Z důvodu vysokého podílu vitamínu A v játrech se nedoporučuje jejich konzumace těhotným ženám. Příliš vitamínu A by mohlo poškodit plod.

Ingredience

na játrovou pěnu

1 velká cibule
2 PL olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 stonky tymiánu
2 stonky oregana
2 stonky rozmarýnu
80ml brandy
650g kuřecích jater
80ml červeného suchého vína
160m 40% smetany ke šlehání/šlehačky
110g krémového sýru (např. Philadelphia)

na karamelizovanou cibuli

2 PL oleje
3 větší cibule
35g hnědého cukru
2 PL balzamikového octa
sůl

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Pěna z kuřecích jater:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Smažte na oleji na při nízké teplotě 5-7 minut. Osolte, opepřete a smažte dalších 5 minut. Poté přidejte po jednom stonku od každé bylinky, přelijte brandy a nechte ho úplně vyvařit. Cibuli zhrňte z pánve na talíř, bylinky vyhoďte a pánev vytřete papírovým ubrouskem.

Kuřecí játra očistěte od blanek a osmažte minutu z každé strany tak, aby se zatáhla. Přidejte zbylé 3 stonky bylinek a přelijte červeným vínem. Zvyšte teplotu a víno nechte co nejrychleji vyvařit. Bylinky vyhoďte, játra dejte na talíř a nechte zchládnout do pokojové teploty.

V mixéru nejprve rozmixujte cibuli a zchládlá játra. Směs dejte do mísy, přidejte studenou smetanu ke šlehání, sýr a vyšlehejte do pěny. Před podáváním nechte alespoň 30 minut přikryté odstát v lednici.

Karamelizovaná cibulka:

Cibuli olupejte, rozřízněte a nakrájejte na tenká půlkolečka. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte velkou špetkou soli a na velice nízkou teplotu smažte 20 minut. Nezvedejete teplotu, ať se Vám cibule nepřipálí, na pánvi musí vydržet dlouho. 

Po 20 minutách přidejte balzamikový ocet a cukr. Smažte dalších 5 minut, pak zvyšte teplotu na středně vysokou a za stálého míchání nechte cibuli zkaramelizovat a změnit barvu do hněda.

Jednohubky s pěnou a cibulkou:

Pečivo nakrájejte na kolečka a z obou stran osmažte na sucho na grilovací pánvi. Pěnu natřete na pečivo a ozdobte karamelizovanou cibulí.

Tipy

Pěnu můžete natřít na jednohubky a ozdobit cibulí nebo vyzkoušet tříposchoďový sendvič:

Tříposchoďový sendvič
Ze tří plátků toastového chleba odřízněte kůrku. Jeden toast potřete máslem a otočte. Druhou stranu namažte pěnou z kuřecích jater. Na tu položte další toast. Nahoru posaďte karamelizovanou cibuli. Tu přiklopte třetím toastem a jeho vrchní část pomažte máslem. Takto připravený sendvič dejte z obou stran (stran natřených máslem) osmažit na grilovací pánev. Podávejte s nakládanými okurky.

Inspirace pro Vás

Kroupová polévka

Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce

Smažené kalamáry

Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.1. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.1. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.1. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.1. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Kalamáry marinované v podmáslí smažené v lehkém těstíčku ochuceném drceným oreganem.

Těstovinový salát s kuřecím

Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Studený těstovinový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Osvěžující těstovinový salát s křupavou kořenovou zeleninou a kuřecím masem, ideální oběd během parných letních dnů.
Komentáře k receptu Játrová pěna s karamelizovanou cibulí
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce