Mé Oblíbené Recepty
Japonské knedlíčky Gyoza
Japonské knedlíčky Gyoza
 

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.
Doba přípravy receptu je 1 hod 15 min
příprava 1 hod 15 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Smažení a poté dušení knedlíčků v malém množství vody je v Japonsku nejoblíbenější způsob přípravy Gyozy. Knedlíčky také mohou být jen smažené (age-gyoza) nebo vařené bez předchozího smažení (sui-gyoza).

Ingredience

na knedlíčky

240g hladké mouky
1/2 KL soli
120ml vody
bramborový škrob na vyválení

na náplň

250g libového mletého vepřového
80g bílého hlávkového zelí
1 PL sezamového oleje
2 stroužky česneku

na omáčku

50 ml teriyaki omáčky
1 KL sezamového oleje
1 malá sušená chilli paprička

na dokončení

2 PL oleje
200ml vody
2 jarní cibulky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve si připravte těsto na knedlíčky. Vodu přiveďte k varu a nechte v ní rozpustit sůl. Do misky prosijte mouku. K mouce přidávejte po troškách vodu a míchejte, nejprve vařečkou, potom budete muset zapojit ruce. Každá mouka absorbuje vodu jinak, proto pokud je těsto sypké, přidávejte po lžičce horkou vodu, těsto musí tvořit kompaktní kouli. Těsto přesuňte na pracovní plochu a hněťte 10 minut. Po deseti minutách bude textura těsta mnohem jemnější. Potom těsto rozpulte, vyválejte šišky a ty zabalte na půl hodiny do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě odpočívat.

Mezitím si připravte náplň. Zelí nahrubo nastrouhejte, přidejte k mletému vepřovému, přikápněte sezamový olej a zamíchejte spolu s oloupaným a prolisovaným česnekem. Dejte zatím bokem do lednice. Jarní ciluku nakrájejte na kolečka.

Po půl hodině těsto vymotejte z fólie. Pracovní plochu vysypte bramborovým škrobem. Těsto krájejte tak dlouho napůl, dokud Vám nezbyde dohromady 12 kousků. Z těch vyválejte v ruce kuličku, kterou dlaní zmáčkněte. Válem těsto rozválejtea vykrojte tenké kolečko o průměru 8 centimetrů (použijte vykrájovátko na sušenky nebo hrnek). Kolečko odložte na talířek a potřete trochou škrobu, aby se další kolečko k prvnímu nepřilepilo. Postup opakujte, dokud nebudete mít 12 koleček. Zbylé těsto z odřezků hnětením částečně spojte, rozdělte na části a vyválejte zbylých 8 koleček.

Doprostřed každého kolečka dejte lžíci náplně, okraje potřete vodou a slepte k sobě (jak složit gyozu po japonsku naleznete v tipech). Až sjou všechny knedlíčky spojené a nachystané, rozehřejte v pánvi polévkovou lžíci oleje na střední teplotu a polovinu knedlíčků osmažte z každé strany 1-2 minuty nebo dokud nejsou zbarvené do světle hněda. Přilejte 100 mililitrů vody, přiklopte poklicí a vařte 4-5 minut. Přilejte více vody pokud se vyvaří. Odstavte, nechte stát 1-2 minuty nebo dokud se knedlíčky samy odedna neodlepí. Postup opakujte se zbylými knedlíčky gyoza.

Mezitím v misce smíchejte teriyaki omáčku, sezamový olej a nahoru rozdrobte chilli papričku. V této omáčcce budete knedlíčky namáčet. Gyozu podávejte posypanou jarní cibulkou a s teriyaki omáčkou.

Tipy

Těsto, se ktrým momentálně nepracujte přikryjte ubrouskem, zabráníte tak vysušení těsta.

Hotové vykrájené těsto můžete v neprodyšném obalu skladovat v lednici 3-4 dny a nebo měsíc v mrazáku.

Jeden ze způsobů, jak složit knedlíček gyoza, najdete na videu ZDE

Inspirace pro Vás

Rajčatový salát

Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Italský sendvič

Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Italský sendvič se soleným hovězím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chléb focaccia plněný soleným hovězím, mozzarellou a paprikou ochucený italským dresingem z worchesterové omáčky.

Hospodský hovězí guláš

Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Hospodský hovězí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivý hovězí guláš, plný masa, chutí a vůní.

Sladkokyselé kuřecí kousky

Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sladkokyselé kuřecí kousky s ananasem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Asie - kuřecí kousky obalené v těstíčku ve sladkokyselé omáčce s ananasem podávané s bílou rýží.

Smažené sardinky s tarator

Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. Recept Smažené sardinky s omáčkou tarator má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Blízký východ - sardinky obalované v kukuřičné mouce smažené v citronovém oleji, podávané se sezamovou omáčkou tarator.

Hamburger s cibulovým čatní

Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - připravte si 100% domácí hamburger. Zde najdete recept na bulky, maso, ochucenou majonézu i na cibulové čatní.

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.
Komentáře k receptu Japonské knedlíčky Gyoza
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce