Mé Oblíbené Recepty
Hovězí Stroganoff
Hovězí Stroganoff
 

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ruský recept na hovězí svíčkovou na smetaně z poloviny z 19 století proslavil významný rod Stroganovovů. Poslední člen rodiny zemřel v roce 1923 v Petrohradě.

Ingredience

600g hovězí svíčkové
1 PL oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 malé cibule
2 stroužky česneku
200g žampionů
30g másla
1 KL hořčičných semínek
200g zakysané smetany 15-20%
hladkolistá petrželka

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Smetanu vytáhněte z lednice. Hovězí svíčkovou nakrájejte na centimetr tlusté plátky, pěstí je naklepejte, osolte a opepřete z obou stran.

V pánvi rozpalte olej a svíčkovou na něm z obou stran osmažte dozlatova. Vyjměte z pánve na talíř a dejte bokem (nepřiklápějte, nebo se začne dusit). Do pánve dejte máslo a cibulku a smažte, dokud nezesklovatí. Přidejte žampiony a promíchejte. Smažte na střední teplotu, dokud žampiony nepovolí a nezezlátnou. Přidejte hořčičná semínka, česnek a promíchejte. Smažte asi půl minuty a zaprašte moukou, přidejte 100ml silného vývaru, zavařte a přelijte zakysanou smetanou. 

Maso vraťte do pánve, přiveďte k varu a prohřejte. Omáčku dochuťte solí a pepřem a hovězí Stroganoff podávejte posypaný petželkou s brambory, rýží nebo těstovinami.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny, opékané brambory, rýže

Inspirace pro Vás

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2420)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(161)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Tiramisu

Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(19)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(232)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(177)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(30)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Pórkový krém s brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(10)
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.
Komentáře k receptu Hovězí Stroganoff
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce