Mé Oblíbené Recepty
Hovězí Stroganoff
Hovězí Stroganoff
 

Hovězí Stroganoff

Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí Stroganoff má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (30 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rusko - kousky hovězí svíčkové smažené na žampionech a sterilovaných okurkách ve smetanové omáčce.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ruský recept na hovězí svíčkovou na smetaně z poloviny z 19 století proslavil významný rod Stroganovovů. Poslední člen rodiny zemřel v roce 1923 v Petrohradě.

Ingredience

600g hovězí svíčkové
1 PL oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
2 malé cibule
2 stroužky česneku
150g žampionů
30g másla
1 KL hořčičných semínek
1 PL rajčatového protlaku
100g sterilovaných okurek
2x200g 12% smetany

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Smetanu vytáhněte z lednice. Okurky nakrájejte na malé kostičky. Hovězí svíčkovou nakrájejte na centimetr tlusté plátky, pěstí je naklepejte, osolte a opepřete z obou stran.

V pánvi rozpalte olej a svíčkovou na něm z obou stran osmažte dozlatova. Vyjměte z pánve na talíř a dejte bokem (nepřiklápějte, nebo se začne dusit). Do pánve dejte máslo a cibulku a smažte, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a žampiony a promíchejte. Smažte na střední teplotu, dokud žampiony nepovolí a nezezlátnou. Přidejte hořčičná semínka a promíchejte. Pak je shrňte na kraj pánve, do prostoru dejte rajčatový protlak a minutku smažte. Poté ho promíchejte se žampiony, přidejte okurky a přelijte smetanou. 

Maso vraťte do pánve, přiveďte k varu a prohřejte. Omáčku dochuťte solí a pepřem a hovězí Stroganoff podávejte.

Tipy

doporučená příloha: těstoviny, opékané brambory

Inspirace pro Vás

Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Sendvič s vepřovým a okurkou

Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.

Králík z jednoho hrnce

Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.

Rajčatový salát

Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatový salát má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Salát z barevných cherry rajčat s červenou cibulí a dresinkem z octa z červeného vína a extra panenského olivového oleje.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(12)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Hovězí Stroganoff
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce