Mé Oblíbené Recepty
Houskový knedlík
Houskový knedlík
 

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (7 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Doba přípravy receptu je 1 hod 45 min
příprava 1 hod 45 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2 kusy
počet porcí 2 kusy
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houskový knedlík je jeden z nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. První zmínky o něm pocházejí ze 7. století a v 19. století se u nás stal fenoménem.

Ingredience

500g hrubé mouky
250ml mléka
1 vejce
1 KL soli
1 PL cukru
1 PL oleje
7g sušeného droždí
2 starší rohlíky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Postup pro domácí pekárny:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. Do domácí pekárny dejte nejprve teplé mléko, přidejte olej a rozšlehané vajíčko. Do jednoho rohu dejte cukr a do druhého sůl a zasypte moukou. V mouce udělejte důlek a vsypte sušené droždí. Nakonec přisypte opečený rohlík, pekárnu zavřete, zapněte program těsto a nechte ji pracovat (dobu a způsob vaření najdete na konci postupu).

Ruční zpracování těsta:

Do misky nasypte mouku, udělejte důlek, přidejte rozšlehané vejce, olej a sůl, přilejte vlažné (nikoli studené ani horké) mléko, nasypte do něj cukr a droždí a důlek promíchejte s tím, že do něj zamícháte i část mouky. Nechte stát na teplém místě (například nad větranou teplou vodou) až vzejde kvásek, 20 minut. Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. 

Až vzejde kvásek (těsto začne tvořit bublinky a kynout), přisypte opražené rohlíky a důkladně promíchejte. Vraťte na teplé místo a nechte kynout dalších 45 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj oběm.

Vaření knedlíku:

Těsto vysypte z mísy a rozdělte na polovinu. Z každé vyválejte šišku ve tvaru knedlíku. Ty nechte kynout posledních deset minut. Během kynutí udeďte ve dvou hrncích vodu k varu, ve kterých vařte knedlíky (pokud byste čekali, než se Vám uvolní hrnec, ve kterém vaříte první knedlík, těsto překyne a nepodaří se Vám). Knedlíky vařte celkem 20 minut, v půlce vaření otočte. Nakonec knedlík proíchněte aby "nespadl". Houskový knedlík nakrájejte nití a podávejte.

Inspirace pro Vás

Salát z nových brambor

Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Bramborová kaše se smetanou

Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramborová kaše se zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(706)
Známá bramborová kaše vylepšená přídáním několika lžic zakysané smetany.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(66)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(51)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(14)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1104)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(10)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.
Komentáře k receptu Houskový knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Reny
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
2015-06-01 21:41:49
Výborné! Tento knedlík představuje to, co jsem od knedlíku vždycky čekala. Nadýchaný, jemný, chuťově vyvážený, už nebudu dělat jiné! Děkuji za recept.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce