Mé Oblíbené Recepty
Houskový knedlík
Houskový knedlík
 

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
Průměrné hodnocení: 4.1/5 (7 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Doba přípravy receptu je 1 hod 45 min
příprava 1 hod 45 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2 kusy
počet porcí 2 kusy
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houskový knedlík je jeden z nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. První zmínky o něm pocházejí ze 7. století a v 19. století se u nás stal fenoménem.

Ingredience

500g hrubé mouky
250ml mléka
1 vejce
1 KL soli
1 PL cukru
1 PL oleje
7g sušeného droždí
2 starší rohlíky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Postup pro domácí pekárny:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. Do domácí pekárny dejte nejprve teplé mléko, přidejte olej a rozšlehané vajíčko. Do jednoho rohu dejte cukr a do druhého sůl a zasypte moukou. V mouce udělejte důlek a vsypte sušené droždí. Nakonec přisypte opečený rohlík, pekárnu zavřete, zapněte program těsto a nechte ji pracovat (dobu a způsob vaření najdete na konci postupu).

Ruční zpracování těsta:

Do misky nasypte mouku, udělejte důlek, přidejte rozšlehané vejce, olej a sůl, přilejte vlažné (nikoli studené ani horké) mléko, nasypte do něj cukr a droždí a důlek promíchejte s tím, že do něj zamícháte i část mouky. Nechte stát na teplém místě (například nad větranou teplou vodou) až vzejde kvásek, 20 minut. Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. 

Až vzejde kvásek (těsto začne tvořit bublinky a kynout), přisypte opražené rohlíky a důkladně promíchejte. Vraťte na teplé místo a nechte kynout dalších 45 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj oběm.

Vaření knedlíku:

Těsto vysypte z mísy a rozdělte na polovinu. Z každé vyválejte šišku ve tvaru knedlíku. Ty nechte kynout posledních deset minut. Během kynutí udeďte ve dvou hrncích vodu k varu, ve kterých vařte knedlíky (pokud byste čekali, než se Vám uvolní hrnec, ve kterém vaříte první knedlík, těsto překyne a nepodaří se Vám). Knedlíky vařte celkem 20 minut, v půlce vaření otočte. Nakonec knedlík proíchněte aby "nespadl". Houskový knedlík nakrájejte nití a podávejte.

Inspirace pro Vás

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Lasagne bolognese

Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. Recept Lasagne bolognese má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(75)
Itálie - populární italský recept vyráběný střídáním těstovinových plátu, masové omáčky a bešamelové omáčky.

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(11)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.

Smažené kalamáry

Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(68)
Kalamáry marinované v podmáslí smažené v lehkém těstíčku ochuceném drceným oreganem.

Kuřecí špízy s anasem

Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(171)
Kuřecí špízy marinované v hořčici a medu, grilované na ohni nebo pečené v troubě s ananasem, paprikou a cibulkou.

Mexické fazole

Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(15)
Mexiko - počeštěná verze mexických červených fazolí dušených v rajčatovo-paprikové omáčcce s uzeninou.

Rýžový salát

Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. Recept Rýžový salát ze Středního východu má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(10)
Střední východ - salát s datlemi plnými vlákniny, s hnědou rýží a cizrnou, a s pro nás neobvyklou ingrediencí, čerstvou mátou.

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.
Komentáře k receptu Houskový knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Reny
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
2015-06-01 21:41:49
Výborné! Tento knedlík představuje to, co jsem od knedlíku vždycky čekala. Nadýchaný, jemný, chuťově vyvážený, už nebudu dělat jiné! Děkuji za recept.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce