Mé Oblíbené Recepty
Houskový knedlík
Houskový knedlík
 

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (20 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Doba přípravy receptu je 1 hod 45 min
příprava 1 hod 45 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2 kusy
počet porcí 2 kusy
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houskový knedlík je jeden z nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. První zmínky o něm pocházejí ze 7. století a v 19. století se u nás stal fenoménem.

Ingredience

500g hrubé mouky
250ml mléka
1 vejce
1 KL soli
1 PL cukru
1 PL oleje
7g sušeného droždí
2 starší rohlíky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Postup pro domácí pekárny:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. Do domácí pekárny dejte nejprve teplé mléko, přidejte olej a rozšlehané vajíčko. Do jednoho rohu dejte cukr a do druhého sůl a zasypte moukou. V mouce udělejte důlek a vsypte sušené droždí. Nakonec přisypte opečený rohlík, pekárnu zavřete, zapněte program těsto a nechte ji pracovat (dobu a způsob vaření najdete na konci postupu).

Ruční zpracování těsta:

Do misky nasypte mouku, udělejte důlek, přidejte rozšlehané vejce, olej a sůl, přilejte vlažné (nikoli studené ani horké) mléko, nasypte do něj cukr a droždí a důlek promíchejte s tím, že do něj zamícháte i část mouky. Nechte stát na teplém místě (například nad větranou teplou vodou) až vzejde kvásek, 20 minut. Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. 

Až vzejde kvásek (těsto začne tvořit bublinky a kynout), přisypte opražené rohlíky a důkladně promíchejte. Vraťte na teplé místo a nechte kynout dalších 45 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj oběm.

Vaření knedlíku:

Těsto vysypte z mísy a rozdělte na polovinu. Z každé vyválejte šišku ve tvaru knedlíku. Ty nechte kynout posledních deset minut. Během kynutí udeďte ve dvou hrncích vodu k varu, ve kterých vařte knedlíky (pokud byste čekali, než se Vám uvolní hrnec, ve kterém vaříte první knedlík, těsto překyne a nepodaří se Vám). Knedlíky vařte celkem 20 minut, v půlce vaření otočte. Nakonec knedlík proíchněte aby "nespadl". Houskový knedlík nakrájejte nití a podávejte.

Inspirace pro Vás

Pečené sladké brambory

Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečené sladké brambory neboli batáty s exotickou směsí koření, která jim dodá správnou nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.

Panenka plněná prošutem

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.1. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.1. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.1. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.1. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.4. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.4. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.4. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.4. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Cuketové bramboráky

Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.
zařazeno v:
Vegetariánské, Vejce

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3.1. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3.1. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3.1. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3.1. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(3)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Kuřecí na parmezánu

Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí na parmezánu v rajčatové omáčce s těstovinami má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie, USA - Kuřecí řízky smažené v parmezánové strouhance, přelité rajčatovou omáčkou, zapečené s mozzarellou.
Komentáře k receptu Houskový knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Reny
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. 
2015-06-01 20:41:49
Výborné! Tento knedlík představuje to, co jsem od knedlíku vždycky čekala. Nadýchaný, jemný, chuťově vyvážený, už nebudu dělat jiné! Děkuji za recept.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce