Mé Oblíbené Recepty
Houskový knedlík
Houskový knedlík
 

Houskový knedlík

Průměrné hodnocení: 4.3/5 (19 hlasujících).
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Doba přípravy receptu je 1 hod 45 min
příprava 1 hod 45 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2 kusy
počet porcí 2 kusy
Již bylo vloženo 3 komentářů.
zobrazit komentáře (3)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Houskový knedlík je jeden z nejtypičtějších pokrmů české kuchyně. První zmínky o něm pocházejí ze 7. století a v 19. století se u nás stal fenoménem.

Ingredience

500g hrubé mouky
250ml mléka
1 vejce
1 KL soli
1 PL cukru
1 PL oleje
7g sušeného droždí
2 starší rohlíky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Postup pro domácí pekárny:

Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. Do domácí pekárny dejte nejprve teplé mléko, přidejte olej a rozšlehané vajíčko. Do jednoho rohu dejte cukr a do druhého sůl a zasypte moukou. V mouce udělejte důlek a vsypte sušené droždí. Nakonec přisypte opečený rohlík, pekárnu zavřete, zapněte program těsto a nechte ji pracovat (dobu a způsob vaření najdete na konci postupu).

Ruční zpracování těsta:

Do misky nasypte mouku, udělejte důlek, přidejte rozšlehané vejce, olej a sůl, přilejte vlažné (nikoli studené ani horké) mléko, nasypte do něj cukr a droždí a důlek promíchejte s tím, že do něj zamícháte i část mouky. Nechte stát na teplém místě (například nad větranou teplou vodou) až vzejde kvásek, 20 minut. Rohlíky nakrájejte na kostičky a na sucho osmažte na pánvi. 

Až vzejde kvásek (těsto začne tvořit bublinky a kynout), přisypte opražené rohlíky a důkladně promíchejte. Vraťte na teplé místo a nechte kynout dalších 45 minut nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj oběm.

Vaření knedlíku:

Těsto vysypte z mísy a rozdělte na polovinu. Z každé vyválejte šišku ve tvaru knedlíku. Ty nechte kynout posledních deset minut. Během kynutí udeďte ve dvou hrncích vodu k varu, ve kterých vařte knedlíky (pokud byste čekali, než se Vám uvolní hrnec, ve kterém vaříte první knedlík, těsto překyne a nepodaří se Vám). Knedlíky vařte celkem 20 minut, v půlce vaření otočte. Nakonec knedlík proíchněte aby "nespadl". Houskový knedlík nakrájejte nití a podávejte.

Inspirace pro Vás

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 2.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 2.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 2.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 2.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 2.7. 
Komentáře k receptu
(2050)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Španělský ptáček

Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.3. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.3. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.3. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.3. Recept Španělský ptáček má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(37)
Hovězí závitek plněný párkem, kyselou okurkou, vejcem a slaninou s vařenou rýží.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(14)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Pečený krůtí medailon

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 3.1. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(647)
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Krůtí stehna pečená v rýži

Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. Recept Krůtí stehna pečená v rýži má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(784)
Dietní spodní krůtí stehna s rýží pečenou ve vývaru na cibulce a směsi koření.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(25)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Marinované kuřecí řízečky

Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 3.5. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 3.5. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 3.5. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 3.5. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(18)
Dozlatova smažené malé kuřecí řízky marinované tatarskou omáčkou, s jemnými bramborami a čerstvými bylinkami.

Filet se salsou a kuskusem

Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 2.8. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 2.8. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 2.8. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 2.8. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 2.8. 
Komentáře k receptu
(661)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.
Komentáře k receptu Houskový knedlík
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Ronnuro
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. 
2017-10-15 09:39:12
Viagra Pfizer Generika Can I Buy Zithromax In Canada viagra prescription Lioresal Achat En Canada Viagra Original Rezept Buy Priligy In Europe
Ronnuro
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. 
2017-10-06 10:21:38
Levaquin Low Price Real Viagra Online Real Pfizer viagra Viagra Online Offerte
Reny
|
Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.3. 
2015-06-01 21:41:49
Výborné! Tento knedlík představuje to, co jsem od knedlíku vždycky čekala. Nadýchaný, jemný, chuťově vyvážený, už nebudu dělat jiné! Děkuji za recept.
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce