Mé Oblíbené Recepty
Hořčičná omáčka s vepřovým masem
Hořčičná omáčka s vepřovým masem
 

Hořčičná omáčka s vepřovým masem

Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 2 komentářů.
zobrazit komentáře (2)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Američané spotřebují víc hořčice, než jakýkoli jiný národ na Zemi.

Ingredience

600g vepřového plecka
sůl a čerstvě mletý pepř
2 PL oleje
25g másla
2 cibule
150g mrkve
75g celeru
5 PL plnotučné hořčice
10 kuliček nového koření
4 kuličky jalovce
20 kuliček pepře
1 bobkový list
190g 15% smetany
mouka na zahuštění (asi 80-100g, podle množství omáčky)
125ml mléka

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Vepřové maso nechte vcelku, osolte a opepřete. Na oleji ho v hrnci, ve kterém budete omáčku vařit, ze všech stran osmažte a vyjměte. Přidejte máslo a osmažte na něm oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Po 5 minutách smažení na mírném ohni přidejte hořčici a půl minutky zasmažte. Maso vraťte do hrnce, přilijte 1.2 litru vody, promíchejte a přidejte celý pepř, nové koření, jalovec a bobkový list. Přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni do změknutí. Pokud je potřeba, během vaření přilévejte vodu.

Až je maso měkké vyjměte jej a udržujte teplé (přiklopte v hrnci nebo v míse). Do omáčky přilejte smetanu (ideálně by měla mít pokojovou teplotu), vyndejte koření a ponorným mixérem zeleninu rozmixujte do hladka. Hořčičnou omáčku zahustěte moukou rozmíchanou v mléce a 10 minut provařte. Dochuťte solí a podávejte s překrájeným vepřovým masem a houskovým knedlíkem (recept ZDE).

Tipy

Koření musíte na konci vaření vybrat, doporučuji proto použít čajové sítko, váček nebo koření předem svařit ve vodě, zcedit a kořeněnou vodu přilét na začátku dušení k masu a zelenině.

Inspirace pro Vás

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Sýrové gnocchi s houbami

Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Sýrové gnocchi se špenátem a houbami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Gnocchi s krémovou omáčkou z modrého sýra, špenátem a houbami jako rychlá večeře pro ty, co nemají moc času.

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Houbový guláš

Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.

Tomatová omáčka

Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tomatová omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Omáčka na těstoviny z čerstvých loupaných rajčat, dušená na směsi čerstvých bylinek, česneku a bílém víně.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle

Vaječná pomazánka s řeřichou

Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.
Komentáře k receptu Hořčičná omáčka s vepřovým masem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Emílie
|
Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
2016-09-24 12:42:39
Jana - tohle byla moje první hořčičná omáčka, kterou jsem zkoušela a byla moc dobrá. Dělala jsem i domácí houskové knedlíky a jako nedělní oběd supr.
Jana
|
Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
2016-02-03 00:35:24
Vyzkoušel již někdo tento recept na hořčičnou omáčku? Jak ji normálně děláváte vy? Taky na zeleninovém základu s vepřovým masem?
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce