Mé Oblíbené Recepty
 

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.3. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 3.3. 
Průměrné hodnocení: 3.3/5 (61 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 2 hod
doba vaření 2 hod
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vepřovému tuku se říká sádlo, hovězímu tuku se říká lůj.

Ingredience

1 KL vepřového sádla (ideálně loje)
2 střední cibule
350g hovězího předního masa (krk)
sůl a pepř
70g rajčatového protlaku
1 KL celého kmínu
2 PL sladké mleté papriky
1 KL pálivé mleté pepriky
1 KL majoránky
2l hovězího vývaru
1 PL hladké mouky
1 velká brambora
3 stroužky česneku

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Čím menší kousky cibule budou, tím lépe se rozvaří a přirozeně zahustí polévku. Hovězí maso nakrájejte na malé kostičky, brambor oloupejte a nakrájejte taktéž na kostičky. Česnek oloupejte.

V hrnci rozpusťte sádlo a na střední teplotu osmažte cibulku, 5 minut. Přidejte osolené a opepřené maso a smažením nechte zatáhnout (změnit barvu). Maso s cibulí odsuňte na kraj hrnce a na volnou plochu dejte rajčatový protlak. Smažte ho a míchejte tak, abyste ho prozatím nesmíchali s masem. Vysmažíte z něho takto kyselost. Po 2 minutách přidejte do hrnce kmín, zasmažte a obsah hrnce promíchejte. Přidejte mleté papriky, zamíchejte a přilijte půl litru hovězího vývaru a vmíchejte majoránku. Na nízkou teplotu duste maso do téměř měkka, přikryté poklicí, hodinu až hodinu a půl, podle velikosti masa.

Sundejte poklici a zbylou vodu nechte vyvařit. Směs zaprašte moukou, promíchejte a minutu smažte. Pak přilejte zbylý vývar, přidejte brambory a vařte do měkka, 15 minut. Nakonec přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem a gulášovou polévku servírujte s kouskem pečiva.

Tipy

Používáte-li bujónovou kostku místo vývaru, přidejte maximálně 2, jinak bude polévka přesolená.

Inspirace pro Vás

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 2.7. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 2.7. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 2.7. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 2.7. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 2.7. 
Komentáře k receptu
(54)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 3.1. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 3.1. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 3.1. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 3.1. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(2)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Šunkové lasagne s ricottou

Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 3.1. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 3.1. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 3.1. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 3.1. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Pečené sladké brambory

Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(13)
Pečené sladké brambory neboli batáty s exotickou směsí koření, která jim dodá správnou nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy
Komentáře k receptu Gulášová polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce