Mé Oblíbené Recepty
Grilovaný kapří špíz na pivě
Grilovaný kapří špíz na pivě
 

Grilovaný kapří špíz na pivě

Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 15 min
doba vaření 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Někdy se mylně tvrdí, že český kapr pochází z Číny. Je však vědecky prokázáno, že kaprovi předci pocházejí z ramen Dunaje.

Ingredience

filety z 1 kapra
2 cibule
sůl a pepř
300g slaniny
300ml světlého piva
1 KL sladké mleté papriky
1 PL bylinkové směsi na ryby

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Filety z kapra omyjte, důkladně osušte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a rozčtvrťe, slaninu nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. 

Na grilovací špejle napichujte střídavě plátky cibule, slaniny a kapra. Doporučuji delší kapří plátky složit k sobě kůží ven, lépe drží maso pohromadě. Kapří kůže je nepoddajná, pokud používáte dřevěné špejle, nejprve do kůže udělejte dírku nožem.

V hrníčku smíchejte pivo, mletou papriku a bylinkovou směs koření na ryby. Marinádu osolte a opepřete. 

Kapří špízy se slaninou grilujte na středním žáru asi 15 minut. Během grilování je otáčejte a potírejte pivní marinádou.

Tipy

Za špatného počasí můžete špízy upéct i v troubě. Dno pekáče vytřete několika kapkami oleje, špízy potřete marinádou a pečte na 150°C 10-15 minut. Dvakrát až třikrát špejle otočte a potřete.

Inspirace pro Vás

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(13)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Indický chléb naan

Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(153)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Těstoviny carbonara

Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(55)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
zařazeno v:
Zvěřina, Grilování

Těstoviny se sušenými rajčaty

Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.
Komentáře k receptu Grilovaný kapří špíz na pivě
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce