Mé Oblíbené Recepty
Grilovaný kapří špíz na pivě
Grilovaný kapří špíz na pivě
 

Grilovaný kapří špíz na pivě

Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 15 min
doba vaření 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Někdy se mylně tvrdí, že český kapr pochází z Číny. Je však vědecky prokázáno, že kaprovi předci pocházejí z ramen Dunaje.

Ingredience

filety z 1 kapra
2 cibule
sůl a pepř
300g slaniny
300ml světlého piva
1 KL sladké mleté papriky
1 PL bylinkové směsi na ryby

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Filety z kapra omyjte, důkladně osušte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a rozčtvrťe, slaninu nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. 

Na grilovací špejle napichujte střídavě plátky cibule, slaniny a kapra. Doporučuji delší kapří plátky složit k sobě kůží ven, lépe drží maso pohromadě. Kapří kůže je nepoddajná, pokud používáte dřevěné špejle, nejprve do kůže udělejte dírku nožem.

V hrníčku smíchejte pivo, mletou papriku a bylinkovou směs koření na ryby. Marinádu osolte a opepřete. 

Kapří špízy se slaninou grilujte na středním žáru asi 15 minut. Během grilování je otáčejte a potírejte pivní marinádou.

Tipy

Za špatného počasí můžete špízy upéct i v troubě. Dno pekáče vytřete několika kapkami oleje, špízy potřete marinádou a pečte na 150°C 10-15 minut. Dvakrát až třikrát špejle otočte a potřete.

Inspirace pro Vás

Vaječná pomazánka s řeřichou

Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(18)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(49)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(42)
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(29)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(21)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Uzené se zelím a špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.

Pikantní těstoviny s pórkem

Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.
Komentáře k receptu Grilovaný kapří špíz na pivě
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce