Mé Oblíbené Recepty
Grilovaný kapří špíz na pivě
Grilovaný kapří špíz na pivě
 

Grilovaný kapří špíz na pivě

Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. Recept Grilovaný kapří špíz na pivě má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (2 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kapří filety grilované na špízu s cibulkou a slaninou, potírané marinádou ze světlého piva.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 15 min
doba vaření 15 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Někdy se mylně tvrdí, že český kapr pochází z Číny. Je však vědecky prokázáno, že kaprovi předci pocházejí z ramen Dunaje.

Ingredience

filety z 1 kapra
2 cibule
sůl a pepř
300g slaniny
300ml světlého piva
1 KL sladké mleté papriky
1 PL bylinkové směsi na ryby

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Filety z kapra omyjte, důkladně osušte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a rozčtvrťe, slaninu nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. 

Na grilovací špejle napichujte střídavě plátky cibule, slaniny a kapra. Doporučuji delší kapří plátky složit k sobě kůží ven, lépe drží maso pohromadě. Kapří kůže je nepoddajná, pokud používáte dřevěné špejle, nejprve do kůže udělejte dírku nožem.

V hrníčku smíchejte pivo, mletou papriku a bylinkovou směs koření na ryby. Marinádu osolte a opepřete. 

Kapří špízy se slaninou grilujte na středním žáru asi 15 minut. Během grilování je otáčejte a potírejte pivní marinádou.

Tipy

Za špatného počasí můžete špízy upéct i v troubě. Dno pekáče vytřete několika kapkami oleje, špízy potřete marinádou a pečte na 150°C 10-15 minut. Dvakrát až třikrát špejle otočte a potřete.

Inspirace pro Vás

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.

Kuřecí řízek s nivou a šunkou

Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí řízek plněný nivou a šunkou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná chuť nivy zjemněná máslem a šunkou tvoří skvělou kombinaci v dozlatova smaženém řízku.

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.

Ořechový moka dort

Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. Recept Ořechový moka dort má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaný vrstvený dort z mletých vlašských ořechů, šlehaných vajec a strouhanky, s kávovým krémem ze šlehačky a čokolády.
zařazeno v:

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Houskový knedlík

Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. Recept Houskový knedlík má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Tradiční český houskový knedlík z kynutého těsta. Podle receptu ho připravíte jak ručně, tak téměř bez práce v domácí pekárně.
Komentáře k receptu Grilovaný kapří špíz na pivě
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce