Mé Oblíbené Recepty
Grilované kalamáry na česneku
 

Grilované kalamáry na česneku

Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (37 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Grilované kalamáry s česnekem a olivovým olejem. Maso je bílé a jemné s mírně sladkou chutí.
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kalamár neboli oliheň je měkkýš podobný sépii či chobotnici z třídy hlavonožců. Má deset chapadel a v případě ohrožení uvolňuje do vody tmavý inkoust.

Ingredience

1kg kalamárů
150ml olivového oleje
čerstvě namletý pepř
sůl
nasekanou petrželku
8 stroužků česneku

Postup

Kalamáry omyjte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Pak je osolte, opepřete a zakapejte olejem. Grilujte na přímý žár minutu až dvě z každé strany. Odložte je do misky a nechte asi tři minuty odležet. Poté slijte šťávu a potřete olejem s utřeným česnekem a petrželkou. Vraťte na gril a pečte 1-2 minuty do konce.

Tipy

Jak očistit sépii:
1. odřízněte hlavičku, vnitřnosti a vyjměte sépiovou kost
2. oloupejte jemnou kůžičku
3. omyjte a otřete papírovou utěrkou a nakrájejte do požadovaného tvaru

doporučená příloha: bageta s bylinkovým máslem a klínek citronu

Inspirace pro Vás

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Sendvič s pečeným drůbežím

Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbylo Vám pečené kuře nebo krůta od oběda a nevíte, jak ho využít? Vyzkoušejte je v sendvičích s bazalkovou majonézou.

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Penne s artyčoky a špenátem

Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny pečené s artyčoky, špenátem a sýrovou bešamelovou omáčkou, navrch vylepšené strouhaným parmezánem.
Komentáře k receptu Grilované kalamáry na česneku
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce