Mé Oblíbené Recepty
Grilovaná zelenina
 

Grilovaná zelenina

Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Grilovaná zelenina ochucená balzamikovým octem a rajčatovým pyré.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Žádná jiná zelenina neobsahuje tolik nikotinu jako lilek. Nemusíte mít ale strach. Museli byste sníst alespoň 10-20 kilogramů lilku, aby se hodnota nikotinu ve vašem těle rovnala jedné vykouřené cigaretě.

Ingredience

1 zelená cuketa
1 lilek
150g zelených fazolek
1 červená cibule
1 konzerva loupaných celých rajčat, 400g
3 PL balzamikového octa
sůl a pepř podle chuti
50 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
malá hrst hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Nejprve si připravte lilek. Z části ho oloupejte (kousky slupky na lilku ponechte kvůli barvě) a nakrájejte na kostičky. Ty pak posolte a dejte stranou odstát alespň na 20 minut. Lilek pustí vodu, kterou potom osušte papírovým ubrouskem. Voda je hořká a v jídle nežádoucí.

Mezitím si nakrájejte cuketu, oloupejte a na měsíčky nakrájejte cibuli. Cuketu a cibuli promíchejte s fazolkami, přidejte oloupaný a nasekaný česnek a vypocený lilek. Přidejte ocet, olivový olej, ochuťte solí a pepřem a promíchejte.

Zeleninu rozprostřete na dirkovaný hliníkový tác v jedné vrstvě. Pečte na grilu do měkka, 10-20 minut. Zeleninu z táců přesypte na pánev, přidejte nasekanou petrželku a konzervu rajčat. Ty rozmačkejte vařečkou, promíchejte a nechte na středním ohni pobublávat 10 minut. Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte více balzamikového octa pro výraznější aroma.

Tipy

Vhodné ke grilovaným masům a rybám.

Inspirace pro Vás

Těstoviny s tuňákem a kapary

Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s tuňákem a kapary ve vinné omáčce má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(15)
Tuňákové těstoviny na bílém víně s kapary. Máte-li rádi kombinaci tuňáka a těstovin, tento recept musíte vyzkoušet.

Kakaové kuličky

Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kakaová kulička s kapkou vanilky, obalená v moučkovém cukru, při pečení popraská a povrch se krásně zvrásní.
zařazeno v:

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(14)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Grilovaný mořský vlk

Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(98)
Ryba s bílým masem téměř bez kostí, jenž je vyhledávaná delikatesa. Zde připravená na česneku a citronu.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(232)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Kaše z brambor a mascarpone

Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(219)
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Mrkvový krém s čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(92)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(29)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.
Komentáře k receptu Grilovaná zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce