Mé Oblíbené Recepty
Grilovaná vepřová žebírka
Grilovaná vepřová žebírka
 

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.
Doba přípravy receptu je 45 min
příprava 45 min
Doba vaření receptu je 1 hod 40 min
doba vaření 1 hod 40 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Gril tak jak ho známe spatřil světlo světa v roce 1952 a byl vynalezen Američanem Goergem A. Stephenem.

Ingredience

3kg vepřových žebírek
sůl podle chuti
250ml sladké chilli omáčky
kůra ze 2 citronů
100ml čerstvé citronové šťávy
4 velké stroužky česneku
80ml sójové omáčky
50g zázvoru

Postup

Na marinádu smíchejte 200ml vody, sójovou omáčku, sladkokyselou omáčku, kůru ze dvou citronů, citronovou šťávu a česnek se zázvorem, oloupané na nasekané. V mixéru směs rozmixujte do hladka.

Z vepřových žebírek odstraňte jemnou blánu na vnitřní straně. Aby Vám při stahování neklouzaly ruce, pomožte si papírovým ubrouskem, kterým blánu uchopte. Žebra osolte a půl hodiny před grilováním je potřete polovinou marinády.

Žebírka grilujte na 160°C hodinu a půl. Průběžně je otáčejte a potírejte zbylou marinádou, dokud maso neodpadá od kosti. Poté je dejte do mísy a přikryjte alobalem. Nechte odstát 10-15 minut.

Tipy

Do žebírek se nepouštějte na obyčejném grilu. Chce to alespoň přibližně znát teplotu a udržovat ji konstantní alespoň hodinu a půl, aby žebírka byla měkká a dopečená (a zároveň nespálená) nebo je dopečte v troubě. Pokud chcete žebírka grilovat na obyčejném grilu, nejprve je předvařte.

doporučená příloha: pečivo s bylinkovým máslem (recept ZDE), grilovaná zelenina (recept ZDE), řecké tzatziki (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Švestkový koláč s povidly

Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. Recept Švestkový koláč z listového těsta s povidly má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Koláč s čerstvými švestkami z listového těsta, s povidly a sladkou krémovou náplní se sekanými mandlemi a sýrem.
zařazeno v:
Ovoce

Houbová omáčka s knedlíkem

Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbová omáčka s knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Smetanová omáčka z lesních hub na cibulce a slanině s kynutým knedlíkem.

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(60)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.
Komentáře k receptu Grilovaná vepřová žebírka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce