Mé Oblíbené Recepty
Grilovaná vepřová žebírka
Grilovaná vepřová žebírka
 

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.
Doba přípravy receptu je 45 min
příprava 45 min
Doba vaření receptu je 1 hod 40 min
doba vaření 1 hod 40 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Gril tak jak ho známe spatřil světlo světa v roce 1952 a byl vynalezen Američanem Goergem A. Stephenem.

Ingredience

3kg vepřových žebírek
sůl podle chuti
250ml sladké chilli omáčky
kůra ze 2 citronů
100ml čerstvé citronové šťávy
4 velké stroužky česneku
80ml sójové omáčky
50g zázvoru

Postup

Na marinádu smíchejte 200ml vody, sójovou omáčku, sladkokyselou omáčku, kůru ze dvou citronů, citronovou šťávu a česnek se zázvorem, oloupané na nasekané. V mixéru směs rozmixujte do hladka.

Z vepřových žebírek odstraňte jemnou blánu na vnitřní straně. Aby Vám při stahování neklouzaly ruce, pomožte si papírovým ubrouskem, kterým blánu uchopte. Žebra osolte a půl hodiny před grilováním je potřete polovinou marinády.

Žebírka grilujte na 160°C hodinu a půl. Průběžně je otáčejte a potírejte zbylou marinádou, dokud maso neodpadá od kosti. Poté je dejte do mísy a přikryjte alobalem. Nechte odstát 10-15 minut.

Tipy

Do žebírek se nepouštějte na obyčejném grilu. Chce to alespoň přibližně znát teplotu a udržovat ji konstantní alespoň hodinu a půl, aby žebírka byla měkká a dopečená (a zároveň nespálená) nebo je dopečte v troubě. Pokud chcete žebírka grilovat na obyčejném grilu, nejprve je předvařte.

doporučená příloha: pečivo s bylinkovým máslem (recept ZDE), grilovaná zelenina (recept ZDE), řecké tzatziki (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Hamburgerové bulky

Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.
zařazeno v:
Domácí pekárna

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Rajčatové crostini

Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. Recept Rajčatové crostini má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - chuťovka na plátku opečené bagety s rajčatovou směsí s olivami a kapary. Servírujte jako předkrm nebo pro Vaše hosty.

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(49)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Šunkové lasagne s ricottou

Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.
Komentáře k receptu Grilovaná vepřová žebírka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce