Mé Oblíbené Recepty
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
 

Fenyklová vichyssoise s podmáslím

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vichyssoise je francozská polévka z dílny šéfkuchaře Louise Diata. Je to krém z pórku, brambor, kuřecího vývaru a smetany a je tradičně podávána studená.

Ingredience

45g másla
1 pórek
250g brambor
850ml kuřecího vývaru
1 fenykl
500ml podmáslí
sůl a pepř podle chuti
100g 30% zakysané smetany
uzený losos na ozdobu

Postup

Z pórku odkrojte bílé s světle zelené části. Podélně jej rozřízněte a nakrájejte na půlměsíčky. V hrnci si rozpalte máslo a při mírné teplotě na něm pórek nechte změknout pod poklicí 15 minut.

Mezitím si nakrájejte na malé kousky celý fenykl včetně zelených lístků, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. K pórku přidejte brambory a zalijte 800 mililitry kuřecího vývaru. Osolte a vařte 20 minut a poté přidejte fenykl a vařte dalších 7 minut.

Tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladka. Vmíchejte zakysanou smetanu a podmáslí a nechte přejít varem. Dochuťte solí a pepřem. Fenyklová polévku vichyssoise s podmáslím můžete podávat horkou i studenou, ozdobenu kouskem uzeného lososa.

Inspirace pro Vás

Zahradní salát v octové zálivce

Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zahradní salát v octové zálivce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Osvěžující salát (nejen) pro horké letní dny. Vhodný jako příloha k jakémukoli masu či samotný jen tak na chuť.
zařazeno v:
Saláty

Bramborový salát a placaté kuře

Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Bramborový salát s celerem a hořčičnými semínky s placatým kuřetem pečeným na světlém pivu se salátem s podmáslí.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(7)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Zeleninová frittata

Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Okurkové jednohubky

Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.

Fazolová pomazánka

Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. Recept Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Pomazánka z bílých fazolí se sušenými rajčaty a česnekem podávaná na topinkách.

Jednohubky s uzeným lososem

Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.
Komentáře k receptu Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce