Mé Oblíbené Recepty
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
 

Fenyklová vichyssoise s podmáslím

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (22 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vichyssoise je francozská polévka z dílny šéfkuchaře Louise Diata. Je to krém z pórku, brambor, kuřecího vývaru a smetany a je tradičně podávána studená.

Ingredience

45g másla
1 pórek
250g brambor
850ml kuřecího vývaru
1 fenykl
500ml podmáslí
sůl a pepř podle chuti
100g 30% zakysané smetany
uzený losos na ozdobu

Postup

Z pórku odkrojte bílé s světle zelené části. Podélně jej rozřízněte a nakrájejte na půlměsíčky. V hrnci si rozpalte máslo a při mírné teplotě na něm pórek nechte změknout pod poklicí 15 minut.

Mezitím si nakrájejte na malé kousky celý fenykl včetně zelených lístků, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. K pórku přidejte brambory a zalijte 800 mililitry kuřecího vývaru. Osolte a vařte 20 minut a poté přidejte fenykl a vařte dalších 7 minut.

Tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladka. Vmíchejte zakysanou smetanu a podmáslí a nechte přejít varem. Dochuťte solí a pepřem. Fenyklová polévku vichyssoise s podmáslím můžete podávat horkou i studenou, ozdobenu kouskem uzeného lososa.

Inspirace pro Vás

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Nakládané banány s olivami

Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. Recept Nakládané banány s olivami má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kousky banánů smíchané se zelenými olivami v zálivce z olivového oleje, vinného octa a směsi koření.

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Hamburger s cibulovým čatní

Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 3.7. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - připravte si 100% domácí hamburger. Zde najdete recept na bulky, maso, ochucenou majonézu i na cibulové čatní.

Tiramisu

Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tiramisu má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - nepečený dezert ze špaldových piškotů namočených v kávě se vzdušným krémem z mascarpone, sypaným kakaem.
Komentáře k receptu Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce