Mé Oblíbené Recepty
Fazolový guláš
Fazolový guláš
 

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.6. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.6. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.6. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.6. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (228 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 3 hod
doba vaření 3 hod
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo guláš je odvozeninou maďarského slova \"gulaya\" a nikdy se nazhušťuje moukou, narozdíl od jeho českých variant.

Ingredience

500g červených fazolí
1 kg uzených vepřových žeber z boku
1 PL sádla
1 větší cibule
1 pikantní staročeská klobása
1 debrecínská klobása
2 KL sladké mleté papriky
1 KL uzené sladké mleté papriky
1 KL pálivé mleté papriky
2 KL majoránky
4 bobkové listy
1 extra hovězí bujón
sůl na případné dochucení

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Fazole vložte do vhodného velkého hrnce na vaření a přes noc namočte ve 2 litrech vody. Druhý den přidejte žebra a vařte, dokud maso nezměkne, zhruba 1 - 1,5 hodiny. Žebra vyjmětě a odložte na talíř vychládnout.

V jiném hrnci na sádle osmahněte na jemno pokrájenou cibuli, přidejte na kostičky pokrájené klobásy, přidejte koření, zasmahněte, přidejte obrané maso ze žeber a zalijte fazolemi s vodou, ve které se vařily s žebry. Dolijte další 1/2-1l vody podle potřeby a přidejte hovězí bujón. Do hrnce vložte i obrané kosti z žeber a přiveďte k varu. Vařte asi 1.5 hodiny, až fazole změknou.

Vyjměte kosti (při vkládání si je spočítejte) a část fazolí rozdrťe v hrnci vařečkou, tím guláš zahustíte. Vařte dalších 15-30 minut. Dochuťte solí nebo kořením dle individuální potřeby. Podávejte s čerstvým chlebem.

Tipy

Ze dvou klobás volte jednu pikantnější.

Pokud máte rádi guláš ostrý, nahraďte sladkou papriku pálivou.

Guláš připravujte 2 dny, první den přes noc nechte namočit fazole, druhý den jej uvařte a nechte opět přes noc uležet pro lepší chuť a třetí den ohřátý podávejte

nebo

fazole a žebra uvařte v papinovém hrnci (žebra naskládejte na fazole), bude to trvat půl hodiny. Potom v jiném hrnci osmažte cibuli, klobásy a nakonec koření a zalejte fazolemi s vodou. Žebra oberte, přidejte maso a vařte posledních 15 minut. I při této variantě doporučuji guláš podávat následující den.

Inspirace pro Vás

Rybí filety na másle

Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. Recept Rybí filety s bylinkovým máslem a kapary má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Mořská štika smažená v kukuřičné mouce, přelitá máslovou omáčkou s kapary a čerstvými bylinkami.

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
zařazeno v:
Ovoce

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.1. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Cuketový koláč

Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 3.4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 3.4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 3.4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 3.4. Recept Cuketový koláč má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečený koláč z máslového těsta, s kousky cukety obalené ve skořici a sladkém cukru, s drobenkou z ovesných vloček.
zařazeno v:

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.
Komentáře k receptu Fazolový guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce