Mé Oblíbené Recepty
Fazolový guláš
Fazolový guláš
 

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (21 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 3 hod
doba vaření 3 hod
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo guláš je odvozeninou maďarského slova \"gulaya\" a nikdy se nazhušťuje moukou, narozdíl od jeho českých variant.

Ingredience

500g červených fazolí
1 kg uzených vepřových žeber z boku
1 PL sádla
1 větší cibule
1 pikantní staročeská klobása
1 debrecínská klobása
2 KL sladké mleté papriky
1 KL uzené sladké mleté papriky
1 KL pálivé mleté papriky
2 KL majoránky
4 bobkové listy
1 extra hovězí bujón
sůl na případné dochucení

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Fazole vložte do vhodného velkého hrnce na vaření a přes noc namočte ve 2 litrech vody. Druhý den přidejte žebra a vařte, dokud maso nezměkne, zhruba 1 - 1,5 hodiny. Žebra vyjmětě a odložte na talíř vychládnout.

V jiném hrnci na sádle osmahněte na jemno pokrájenou cibuli, přidejte na kostičky pokrájené klobásy, přidejte koření, zasmahněte, přidejte obrané maso ze žeber a zalijte fazolemi s vodou, ve které se vařily s žebry. Dolijte další 1/2-1l vody podle potřeby a přidejte hovězí bujón. Do hrnce vložte i obrané kosti z žeber a přiveďte k varu. Vařte asi 1.5 hodiny, až fazole změknou.

Vyjměte kosti (při vkládání si je spočítejte) a část fazolí rozdrťe v hrnci vařečkou, tím guláš zahustíte. Vařte dalších 15-30 minut. Dochuťte solí nebo kořením dle individuální potřeby. Podávejte s čerstvým chlebem.

Tipy

Ze dvou klobás volte jednu pikantnější.

Pokud máte rádi guláš ostrý, nahraďte sladkou papriku pálivou.

Guláš připravujte 2 dny, první den přes noc nechte namočit fazole, druhý den jej uvařte a nechte opět přes noc uležet pro lepší chuť a třetí den ohřátý podávejte

nebo

fazole a žebra uvařte v papinovém hrnci (žebra naskládejte na fazole), bude to trvat půl hodiny. Potom v jiném hrnci osmažte cibuli, klobásy a nakonec koření a zalejte fazolemi s vodou. Žebra oberte, přidejte maso a vařte posledních 15 minut. I při této variantě doporučuji guláš podávat následující den.

Inspirace pro Vás

Buchty se sladkou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.

Čočková polévka s kari

Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.

Pomazánka z matjesů s vejci

Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Třešňové sušenky s čokoládou

Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Třešňové sušenky s čokoládou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné sušenky s kousky třešní a Vaší oblíbené čokolády, zapečené ve sladkém těstě.
zařazeno v:
Ovoce

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Polévka ze zeleného hrachu

Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Polévka ze zeleného hrachu se šunkou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Zdravá a sytá polévka ze zeleného sušeného hrachu, se zeleninou a s vepřovou šunkou krájenou na kostičky.
Komentáře k receptu Fazolový guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce