Mé Oblíbené Recepty
Fazolový guláš
Fazolový guláš
 

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (204 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 3 hod
doba vaření 3 hod
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo guláš je odvozeninou maďarského slova \"gulaya\" a nikdy se nazhušťuje moukou, narozdíl od jeho českých variant.

Ingredience

500g červených fazolí
1 kg uzených vepřových žeber z boku
1 PL sádla
1 větší cibule
1 pikantní staročeská klobása
1 debrecínská klobása
2 KL sladké mleté papriky
1 KL uzené sladké mleté papriky
1 KL pálivé mleté papriky
2 KL majoránky
4 bobkové listy
1 extra hovězí bujón
sůl na případné dochucení

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Fazole vložte do vhodného velkého hrnce na vaření a přes noc namočte ve 2 litrech vody. Druhý den přidejte žebra a vařte, dokud maso nezměkne, zhruba 1 - 1,5 hodiny. Žebra vyjmětě a odložte na talíř vychládnout.

V jiném hrnci na sádle osmahněte na jemno pokrájenou cibuli, přidejte na kostičky pokrájené klobásy, přidejte koření, zasmahněte, přidejte obrané maso ze žeber a zalijte fazolemi s vodou, ve které se vařily s žebry. Dolijte další 1/2-1l vody podle potřeby a přidejte hovězí bujón. Do hrnce vložte i obrané kosti z žeber a přiveďte k varu. Vařte asi 1.5 hodiny, až fazole změknou.

Vyjměte kosti (při vkládání si je spočítejte) a část fazolí rozdrťe v hrnci vařečkou, tím guláš zahustíte. Vařte dalších 15-30 minut. Dochuťte solí nebo kořením dle individuální potřeby. Podávejte s čerstvým chlebem.

Tipy

Ze dvou klobás volte jednu pikantnější.

Pokud máte rádi guláš ostrý, nahraďte sladkou papriku pálivou.

Guláš připravujte 2 dny, první den přes noc nechte namočit fazole, druhý den jej uvařte a nechte opět přes noc uležet pro lepší chuť a třetí den ohřátý podávejte

nebo

fazole a žebra uvařte v papinovém hrnci (žebra naskládejte na fazole), bude to trvat půl hodiny. Potom v jiném hrnci osmažte cibuli, klobásy a nakonec koření a zalejte fazolemi s vodou. Žebra oberte, přidejte maso a vařte posledních 15 minut. I při této variantě doporučuji guláš podávat následující den.

Inspirace pro Vás

Plněné papriky

Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 3.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 3.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 3.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 3.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.8. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.8. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.8. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.8. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Krůtí stehna v omáčce

Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Krůtí stehna v omáčce se zeleninou má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Maso z krůtích stehen podávané na lůžku ze zeleniny a brambor, přelité červenou omáčkou, uvařenou z vypečené šťávy.

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Cuketové bramboráky

Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.
zařazeno v:
Vegetariánské, Vejce

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 3. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 3. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 3. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 3. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(0)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Třešňový koláč naruby

Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Třešňový základ s máslovým těstem nahoře, to je třešňový koláč naruby.
zařazeno v:
Ovoce

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.
Komentáře k receptu Fazolový guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce