Mé Oblíbené Recepty
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
 

Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (38 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 3 hod 30 min
doba vaření 3 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Těstovinová rýže neboli orzo je těstovina ve tvaru rýže. Italské slovo orzo znamená v překladu ječmen a odkazuje na velikost a tvar těstoviny.

Ingredience

dušené hovězí

800g hovězí zadní
sůl a pepř
3 PL rostlinného oleje
3 PL olivového oleje
1 pórek, pouze bílá část
1 menší cibule
3 stroužky česneku
100g mrkve
1 a půl stonku řapíkatého celeru
3 žampiony
1 PL rajského protlaku
1-2 ančovičky
3 PL (30ml) červeného vína
3 PL (30ml) octa z červeného vína
400ml hovězího vývaru
1 velké loupané rajče se 2 lžícemi štávy z konzervy
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu nebo větvička čerstvého
2 stonky hladkolisté petrželky

příloha

150g těstovinové rýže (orza)
1 KL másla
1 stonek hladkolisté petrželky
1 střední francouzská bageta

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hovězí maso nakrájejte na velké kusy, asi 3x5 centimetrů. Osolte a opepřete. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a spolu s omytým pórkem a řapíkatým celerem nakrájejte. Cibuli a česnek na drobno, mrkev na kolečka či pokud je velká, na půlkolečka, žampiony a celer na plátky.

Olivový a rostlinný olej smíchejte. Polovinu směsi vylejte na pánev, zahřejte a maso osmažte, dokud kopletně nezmění barvu. Z pánve ho přendejte do pomalého hrnce (zatím vypnutého).

Do pánve přidejte zbylý olej a osmažte zeleninu a žampiony, asi 5-7 minut. Poté přidejte ančovičky a rajčatový protlak a smažte další minutu a dvě, dokud se ančovičky nerozpadnou.

Přidejte červené víno, ocet z červeného vína, rajče spolu se šťávou (rozmačkejte ho vařečkou o stěnu pánve). Přiveďte k varu a zeleninovou směs přidejte do pomalého hrnce k hovězímu masu. Ochuťte solí, tymiánem a přidejte bobkový list a hrnec zapněte na vysokou teplotu. Přilejte horký hovězí vývar (měl by akorát zakrývat maso, možná tedy budete potřebovat trochu víc), přikryjte poklicí a nechte maso dusit v pomalém hrnci 3 hodiny. 

Půl hodiny před koncem dejte vařit vodu na těstovinovou rýži (orzo) a rozehřejte troubu na 200°C. Orzo uvařte podle návodu na obalu. Po scezení přidejte máslo, nasekanou petrželku a promíchejte. V troubě upečte přepůlenou bagetu na sucho do zlatova. Petrželku na dušené hovězí nasekejte a rozdělte na polovinu. Polovinu vmíchejte k masu a druhou maso ozdobte.

Těstovinovou rýži s máslem podávejte s dušeným hovězím a rozepčenou bagetou na straně.

Tipy

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, vařte hovězí v hrnci s poklicí na nízkou teplotu. Kontrolujte často množství vody a po troškách ji dolévejte.

Inspirace pro Vás

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Kakaové kuličky

Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. Recept Kakaové kuličky má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kakaová kulička s kapkou vanilky, obalená v moučkovém cukru, při pečení popraská a povrch se krásně zvrásní.
zařazeno v:

Sušenky z ovesných vloček

Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
zařazeno v:
Ovoce

Kuřecí špízy s anasem

Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kuřecí špízy s anasem má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí špízy marinované v hořčici a medu, grilované na ohni nebo pečené v troubě s ananasem, paprikou a cibulkou.

Játrová polévka s cuketou

Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Játrová polévka s cuketou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka ze zeleniny a kuřecích jater. Není zahuštěná, je dietní a lehce stravitelná.

Hrachová kaše

Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!
Komentáře k receptu Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce