Mé Oblíbené Recepty
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
 

Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. 
Průměrné hodnocení: 3/5 (72 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 3 hod 30 min
doba vaření 3 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Těstovinová rýže neboli orzo je těstovina ve tvaru rýže. Italské slovo orzo znamená v překladu ječmen a odkazuje na velikost a tvar těstoviny.

Ingredience

dušené hovězí

800g hovězí zadní
sůl a pepř
3 PL rostlinného oleje
3 PL olivového oleje
1 pórek, pouze bílá část
1 menší cibule
3 stroužky česneku
100g mrkve
1 a půl stonku řapíkatého celeru
3 žampiony
1 PL rajského protlaku
1-2 ančovičky
3 PL (30ml) červeného vína
3 PL (30ml) octa z červeného vína
400ml hovězího vývaru
1 velké loupané rajče se 2 lžícemi štávy z konzervy
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu nebo větvička čerstvého
2 stonky hladkolisté petrželky

příloha

150g těstovinové rýže (orza)
1 KL másla
1 stonek hladkolisté petrželky
1 střední francouzská bageta

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hovězí maso nakrájejte na velké kusy, asi 3x5 centimetrů. Osolte a opepřete. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a spolu s omytým pórkem a řapíkatým celerem nakrájejte. Cibuli a česnek na drobno, mrkev na kolečka či pokud je velká, na půlkolečka, žampiony a celer na plátky.

Olivový a rostlinný olej smíchejte. Polovinu směsi vylejte na pánev, zahřejte a maso osmažte, dokud kopletně nezmění barvu. Z pánve ho přendejte do pomalého hrnce (zatím vypnutého).

Do pánve přidejte zbylý olej a osmažte zeleninu a žampiony, asi 5-7 minut. Poté přidejte ančovičky a rajčatový protlak a smažte další minutu a dvě, dokud se ančovičky nerozpadnou.

Přidejte červené víno, ocet z červeného vína, rajče spolu se šťávou (rozmačkejte ho vařečkou o stěnu pánve). Přiveďte k varu a zeleninovou směs přidejte do pomalého hrnce k hovězímu masu. Ochuťte solí, tymiánem a přidejte bobkový list a hrnec zapněte na vysokou teplotu. Přilejte horký hovězí vývar (měl by akorát zakrývat maso, možná tedy budete potřebovat trochu víc), přikryjte poklicí a nechte maso dusit v pomalém hrnci 3 hodiny. 

Půl hodiny před koncem dejte vařit vodu na těstovinovou rýži (orzo) a rozehřejte troubu na 200°C. Orzo uvařte podle návodu na obalu. Po scezení přidejte máslo, nasekanou petrželku a promíchejte. V troubě upečte přepůlenou bagetu na sucho do zlatova. Petrželku na dušené hovězí nasekejte a rozdělte na polovinu. Polovinu vmíchejte k masu a druhou maso ozdobte.

Těstovinovou rýži s máslem podávejte s dušeným hovězím a rozepčenou bagetou na straně.

Tipy

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, vařte hovězí v hrnci s poklicí na nízkou teplotu. Kontrolujte často množství vody a po troškách ji dolévejte.

Inspirace pro Vás

Fazolová polévka se zeleninou

Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka se zeleninou a slaninou, zjemněná mlékem a ochucená majoránkou.

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.6. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.6. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.6. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.6. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 2.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Vaječná pomazánka se sýrem

Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z vajec a taveného sýru ozdobená tyrkysovým levandulovým sýrem.

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Krůtí hoisin

Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 3.5. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 3.5. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 3.5. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 3.5. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.

Pečený vepřový guláš

Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečený vepřový guláš na víně a houbách má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřový guláš netradičně pečený v troubě na cibulce, červeném víně a koření s lesními houbami, čerstvými či mraženými.

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Grilovaný mořský vlk

Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.5. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.5. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.5. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.5. Recept Grilovaný mořský vlk má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Ryba s bílým masem téměř bez kostí, jenž je vyhledávaná delikatesa. Zde připravená na česneku a citronu.
Komentáře k receptu Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
FbjBoany
|
Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3. 
2018-02-14 17:29:26
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce