Mé Oblíbené Recepty
Domácí sekaná
Domácí sekaná
 

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 3.6. 
Průměrné hodnocení: 3.6/5 (72 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 10 min
doba vaření 1 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Sekaná má kořeny v Evropě, ale v současné době se s jistými odlišnostmi připravuje po celém světě. Například vietnamská sekaná gio se nepeče, ale vaří.

Ingredience

30g másla
1 větší cibule
1 řapík celeru
1 mrkev, o váze přibližně 100g
2 ks jarní (lahůdkové) cibulky
3 stroužky česneku
pepř
sůl
2 KL worchesterové omáčky
4 PL rajčatového pyré nebo passaty
400g mleté hovězí zadní
400g mleté vepřové kýty
pikantní klobása, o váze přibližně 100g
70g strouhanky
2 velká vejce
10g hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu předehřejte na 180°C a mřížku nachystejte uprostřed trouby. Očistěte a nakrájejte si na malé kostičky cibuli, česnek, řapík celeru, mrkev a jarní cibulku, včetně zelených konců. V pánvi rozhřejte máslo a zeleninu na něm pět minut smažte. Poté přiklopte poklicí a duste dalších pět minut nebo dokud nebudou mrkve změklé. Občas promíchejte. Poté ochuťe solí a pepřem, přidejte worchester, 2 polévkové lžíce rajčatové passaty a vařte ještě minutu. Zeleninovou směs nechte vychladnout na dotek.

Ve velké míse smíchejte hovězí a vepřové maso, půl kávové lžičky soli, najemno pokrájenou pikantní klobásu, vejce, strouhanku a nasekanou petrželku. Přidejte zeleninu a důkladně promíchejte rukama. 

Vytvarujte sekanou, kterou vložte do zapékací nádoby o rozměrech přibližně 25cm x 13cm (nebo vytvarujte sekanou na plech) a vrch sekané potřete zbývající rajčatovou passatou. Pečte na 180°C (vrchní a spodní ohřev) jednu hodinu.

Při servírování krájejte domácí sekanou na tlusté plátky a co nesníte, vložte do lednice na další den.

Tipy

Rychlá svačina není problém. Druhý den dejte sekanou mezi dva plátky chleba a udělejte si sendvič.

doporučená příloha: bramborová kaše

Inspirace pro Vás

Polévka z červené řepy

Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 3.2. Recept Polévka z červené řepy má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(3)
Zdravá polévka, která lahodí nejen chuťovým buňkám, ale i oku, s chutným základem z masového nebo zeleninového vývaru.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.2. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.2. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.2. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.2. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Máslové sušenky s ořechy

Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.5. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.5. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.5. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.5. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Křehké máslové sušenky, které se v ústech krásně rozpouštějí. Na vašem stole nevydrží ani hodinu a hned se po nich zapráší.
zařazeno v:

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.6. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(8)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.

Smetanová houbová omáčka

Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 3.4. Recept Smetanová houbová omáčka má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Houbová omáčka z hovězího vývaru s kořenovou zeleninou, zjemněná smetanou a máslem, s kousky zelené pažitky.
Komentáře k receptu Domácí sekaná
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce