Mé Oblíbené Recepty
Domácí sekaná
Domácí sekaná
 

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 10 min
doba vaření 1 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Sekaná má kořeny v Evropě, ale v současné době se s jistými odlišnostmi připravuje po celém světě. Například vietnamská sekaná gio se nepeče, ale vaří.

Ingredience

30g másla
1 větší cibule
1 řapík celeru
1 mrkev, o váze přibližně 100g
2 ks jarní (lahůdkové) cibulky
3 stroužky česneku
pepř
sůl
2 KL worchesterové omáčky
4 PL rajčatového pyré nebo passaty
400g mleté hovězí zadní
400g mleté vepřové kýty
pikantní klobása, o váze přibližně 100g
70g strouhanky
2 velká vejce
10g hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu předehřejte na 180°C a mřížku nachystejte uprostřed trouby. Očistěte a nakrájejte si na malé kostičky cibuli, česnek, řapík celeru, mrkev a jarní cibulku, včetně zelených konců. V pánvi rozhřejte máslo a zeleninu na něm pět minut smažte. Poté přiklopte poklicí a duste dalších pět minut nebo dokud nebudou mrkve změklé. Občas promíchejte. Poté ochuťe solí a pepřem, přidejte worchester, 2 polévkové lžíce rajčatové passaty a vařte ještě minutu. Zeleninovou směs nechte vychladnout na dotek.

Ve velké míse smíchejte hovězí a vepřové maso, půl kávové lžičky soli, najemno pokrájenou pikantní klobásu, vejce, strouhanku a nasekanou petrželku. Přidejte zeleninu a důkladně promíchejte rukama. 

Vytvarujte sekanou, kterou vložte do zapékací nádoby o rozměrech přibližně 25cm x 13cm (nebo vytvarujte sekanou na plech) a vrch sekané potřete zbývající rajčatovou passatou. Pečte na 180°C (vrchní a spodní ohřev) jednu hodinu.

Při servírování krájejte domácí sekanou na tlusté plátky a co nesníte, vložte do lednice na další den.

Tipy

Rychlá svačina není problém. Druhý den dejte sekanou mezi dva plátky chleba a udělejte si sendvič.

doporučená příloha: bramborová kaše

Inspirace pro Vás

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Melounový salát s fíky

Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchý a rychlý salát z červeného melounu se sladkými fíky s osvěžujícím jogurtovo-mátovým dresingem.
zařazeno v:
Saláty, Ovoce

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje

Kuřecí paličky s rozmarýnem

Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na kuřecí spodní stehna rozmarýnem, balená ve slanině a pečená s brambory a větvičkou cherry rajčat.

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Vepřové plátky na hořčici

Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(9)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.
Komentáře k receptu Domácí sekaná
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce