Mé Oblíbené Recepty
 

Domácí kečup

Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (43 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 3 hod
doba vaření 3 hod
Počet porcí 5 skleniček
počet porcí 5 skleniček
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Na světě existuje více než 7500 druhů rajčat.

Ingredience

2kg čerstvých zralých rajčat
4 střední cibule
4 jablka
120g cukru krupice
2 KL soli, plné
250ml octa
3cm celé skořice
2 bobkové listy
2 hřebíčky
špetka mletého zázvoru
6 stroužků česneku
10 kuliček celého černého pepře
1 stonek libečku
1 KL sladké mleté papriky

(* KL - kávová lžička)

Postup

Rajčata omyjte a vykrájejte zelené vršky (tam, kde držela rajčata na stopce), cibuli a česnek oloupejte. Z jablek vykrojte jádřince (mělo by Vám zbýt asi 350g).

Rajčata, jablka a cibuli nakrájejte na kousky a dejte do velkého hrnce. Přidejte přepůlené stroužky česneku a všechny zbylé ingredience. Směs nemíchejte a uveďte k varu.

Až rajčata pustí šťávu promíchejte a vařte na střední teplotu 2-2.5 hodiny. Nezapomeňte kečup občas promíchat, aby se nepřipálil. Až kečup zhoustne, vyvaří se většina vody a jablka se rozvaří, máte hotovo.

Směs propasírujte po částech přes síto (obsah síta po každé várce vyhoďte). Kečup rozdělte do skleniček, utěsněte víčkem a zavařte na 90°C 20 minut.

Tipy

Zkontrolujte praskliny rajčat, zda nejsou infokované hmyzem či plísní.

Kečup můžete skladovat na chladném místě (ideálně ve sklepě) až jeden rok.

Inspirace pro Vás

Kaše z brambor a mascarpone

Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Zelený salát s jablky

Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Lehký, zdravý, plný vlákniny a vitamínů, perfektní na oběd či večeři.

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby

Zeleninová frittata

Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Fazolová polévka se zeleninou

Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Fazolová polévka se zeleninou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka se zeleninou a slaninou, zjemněná mlékem a ochucená majoránkou.

Krůtí stehna na víně

Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krůtí stehna na víně a žampionech má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomalu pečená spodní krůtí stehna, ochucená doma namixovaným kořením, ve vinné omáčce s na másle opraženými žampiony.
Komentáře k receptu Domácí kečup
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce