Mé Oblíbené Recepty
Cuketová buchta
Cuketová buchta
 

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 15 kousků
počet porcí 15 kousků
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší zdokumentovaná cuketa na světě měřila 1.8 metru a vážila 29.5 kilogramů a byla vypěstována ve Velké Británii.

Ingredience

300g hladké mouky
1.5 KL skořice
půl kávové lžičky muškátového oříšku
2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
špetka prášku do pečiva
3 vejce
150g cukru krystal
230ml rostlinného oleje
1 KL vanilkového extraktu
1 KL strouhané citronové kůry
2-3 cukety normální velikosti
70g vlašských ořechů

na polevu

85g krémového sýru (doporučuji Philadelphii)
60g másla pokojové teploty plus na vymazání pekáče
200g cukru moučka

(* KL - kávová lžička)

Postup

Z lednice vytáhněte máslo a krémový sýr. Dejte bokem. Troubu rozehřejte na 180°C. Máslem vymažte formu o přibližné velikosti 22x31cm. Cukety omyjte a neoloupané nastrouhejte, polovinu najemno, druhou nahrubo. Po nastrouhání z nich stiskem ruky vymačkejte přebytečnou vodu. Ideální množství vymačkané cukety je půl litru, lehce stlačené.

V míse smíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, jedlou sodu a prášek do pečiva.

Pomocí metličkového mixéru vyšlehejte vejce do pěny. Pak snižte výkon a vmixujte cukr, olej, vanilkový extrakt a kůru z citronu. Po třetinách vajíčkovou směs vmíchejte do mouky. Nakonec přimíchejte cuketu a rozlámané ořechy.

Těsto rozprostřete v pekáči a pečte 40-45 minut. Před tím, než buchtu potřete polevou, nechte buchtu úplně zchládnout.

Až má buchta pokojovou teplotu, v misce utřete máslo a sýr, pak přidejte cukr moučku. Polevu rovnoměrně rozetřete po povrchu buchty. Před podáváním nechte buchtu vychladit v lednici.

Tipy

Skladujte přikryté.

Inspirace pro Vás

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(46)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(5)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Hrachová kaše

Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(130)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.

Filet se salsou a kuskusem

Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Filet z halibuta s rajčatovou salsou a hráškovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(37)
Pečené rybí filety, přelité voňavou rajčatovou směsí s olivami, podávané s citronovým kuskusem se zeleným sladkým hráškem.

Pomazánka z matjesů s vejci

Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pomazánka z matjesů s vejci má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z matjesů s vejci vařenými natvrdo, zjemněná zakysanou smetanou s čerstvým koprem na tmavém chlebu.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(31)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Krůtí hoisin

Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.
Komentáře k receptu Cuketová buchta
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce