Mé Oblíbené Recepty
Cuketová buchta
Cuketová buchta
 

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 15 kousků
počet porcí 15 kousků
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší zdokumentovaná cuketa na světě měřila 1.8 metru a vážila 29.5 kilogramů a byla vypěstována ve Velké Británii.

Ingredience

300g hladké mouky
1.5 KL skořice
půl kávové lžičky muškátového oříšku
2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
špetka prášku do pečiva
3 vejce
150g cukru krystal
230ml rostlinného oleje
1 KL vanilkového extraktu
1 KL strouhané citronové kůry
2-3 cukety normální velikosti
70g vlašských ořechů

na polevu

85g krémového sýru (doporučuji Philadelphii)
60g másla pokojové teploty plus na vymazání pekáče
200g cukru moučka

(* KL - kávová lžička)

Postup

Z lednice vytáhněte máslo a krémový sýr. Dejte bokem. Troubu rozehřejte na 180°C. Máslem vymažte formu o přibližné velikosti 22x31cm. Cukety omyjte a neoloupané nastrouhejte, polovinu najemno, druhou nahrubo. Po nastrouhání z nich stiskem ruky vymačkejte přebytečnou vodu. Ideální množství vymačkané cukety je půl litru, lehce stlačené.

V míse smíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, jedlou sodu a prášek do pečiva.

Pomocí metličkového mixéru vyšlehejte vejce do pěny. Pak snižte výkon a vmixujte cukr, olej, vanilkový extrakt a kůru z citronu. Po třetinách vajíčkovou směs vmíchejte do mouky. Nakonec přimíchejte cuketu a rozlámané ořechy.

Těsto rozprostřete v pekáči a pečte 40-45 minut. Před tím, než buchtu potřete polevou, nechte buchtu úplně zchládnout.

Až má buchta pokojovou teplotu, v misce utřete máslo a sýr, pak přidejte cukr moučku. Polevu rovnoměrně rozetřete po povrchu buchty. Před podáváním nechte buchtu vychladit v lednici.

Tipy

Skladujte přikryté.

Inspirace pro Vás

Zapečené palačinky

Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.
zařazeno v:
Vepřové maso

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Pikantní těstoviny s pórkem

Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.

Drůbeží s játrovými knedlíčky

Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.

Cottage pie

Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.
Komentáře k receptu Cuketová buchta
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce