Mé Oblíbené Recepty
Cottage pie
Cottage pie
 

Cottage pie

Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. Recept Cottage pie má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Velká Británie - mleté hovězí maso vařené v červeném víně a koření se peče přikryté bramborovou kaší se sýrem.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 2 hod
doba vaření 2 hod
Počet porcí 8
počet porcí 8
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Tradice vaření masových koláčů sahá ve Velké Británii až do středověku. Nejoblíbenějšími jsou Cottage pie z hovězího masa a Shepherd´s pie z masa jehněčího, vždy pečené s dávkou bramborové kaše.

Ingredience

na masovou směs

3 PL olivového oleje
1 1/4kg mletého hovězího zadního
2 velké cibule
3 mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky kvalitního česneku
3 PL (25g) hladké mouky
1 PL rajčatového protlaku
350ml červeného suchého vína
850ml hovězího vývaru (může být z kostky)
4 PL worchesterové omáčky
1/2 PL sušeného tymiánu
2 bobkové listy

na bramborovou kaši

1.8kg brambor
225ml plnotučného mléka
25g másla
200g silného čedaru nebo goudy
1/2 KL muškátového oříšku
špetka tymiánu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve oloupejte mrkev, cibuli a česnek. Mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky, cibuli a česnek na drobno. V hrnci dostatečně velkém na pohodlné vaření masa na jedné polévkové lžíci oleje osmažte mleté hovězí do hněda. Budete ho muset pravděpodobně smažit na víckrát, aby se rovnoměrně opeklo (pokud chcete použít Váš pomalý hrnec, zde se podívejte do tipů). Až je všechno maso osmažené a v míse odložené stranou na později, rozpalte v hrnci zbylý olivový olej. Na něm osmažte mrkev, celer a cibuli do měkka na mírném ohni, asi 20 minut. Poté přidejte nasekaný česnek, mouku a rajčatový protlak. Promíchejte, zvyšte teplotu a smažte dvě minuty. Pak do hrnce vraťte osmažené hovězí a podlijte červeným vínem. To zredukujte vařením na přibližně polovinu předtím, nez přidáte hovězí vývar, worchesterovou omáčku, tymián a bobkové listy. Ochuťte solí a pepřem a směs nechte vřít 45 minut. Po 30 minutách maso zkontrolujte, pokud v hrnci zbývá mnoho tekutiny, zvyšte teplotu a vyvařte ji tak, aby byla omáčka lehce hustá a lepila se na maso. Bobkové listy vyhoďte a omáčku dejte zchládnout na studené místo.

Během vaření omáčky si oloupejte brambory. Nakrájejte je na kousky velké asi centimetr a půl a vařte v osolené vodě do měkka. Sýr nastrouhejte. Vodu z brambor slijte, přidejte mléko, máslo a muškátový oříšek. Brambory důkladně rozmačkejte (pokud máte rádi kaši bez kousků brambor, ješte ji rozmixujte robotem s metličkou) a vmíchejte tři čtvrtiny strouhaného sýra.

Troubu rozehřejte na 200°C. Zchládlé maso dejte do jednoho velkého nebo rozdělte do dvou menších pekáčů a přikryjte vrstvou bramborové kaše. Posypte zbylým sýrem a špetkou tymiánu. Cottage pie pečte 25-30 minut do zlatova.

Tipy

Pokud chcete použít Váš pomalý hrnec, maso osmažte na pánvi do hněda a přemístěte ho se všemi ostatním ingrediencemi na vaření masa do pomalého hrnce. Promíchejte a vařte 4-5 hodin na vysokou teplotu. Až je maso hotové, postupujte s vařením kaše a pečením dále podle receptu.

Nechte směs z mletého masa v pekáči vychladit, než na něj navrstvíte kaši. Zabráníte tak smíchání dvou vrstev.

Pokud chcete maso zamrazit, nechte ho vždy vychládnout. Zamrazte v den vaření. Rozmrazte přes noc v lednici a dále postupujte s přípravou kaše a pečením podle postupu.

Inspirace pro Vás

Drůbeží s játrovými knedlíčky

Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.

Kuřecí v těstíčku

Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Kuřecí stir-fry

Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Dušená mrkev

Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Zdravé a levné jídlo, které si zamilují i lidé, kteří si mysleli, že tento pokrm není jejich šálek kávy.

Zeleninová frittata

Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.
Komentáře k receptu Cottage pie
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce