Mé Oblíbené Recepty
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
 

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (139 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Čočka je křovina dosahující výšky 40 centimetrů. Semena najdeme v luscích, převážně po dvou.

Ingredience

350g zelené čočky
3 PL sádla
3 PL hladké mouky
1 PL octa
1 velká cibule
sůl

k podávání:
čerstvý chléb
kyselý okurek
4 klobásy nebo 4 vejce

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Necháme tři hodiny nabobtnat. Vodu slejeme, vlejeme novou a čočku vaříme 20 minut do změknutí.

Mezitím nakrájíme cibuli na jemno a až se čočka vaří deset minut, dáme ji smažit na sádlo. Až cibule zhnědne, přidáme mouku, zasmažíme a zalijeme vodou s čočkou. Pokud je směs příliš hustá, přidáme vodu. Pokud příliš řidká, přidáme nově připravenou zásmažku bez cibule. Dochutíme solí, octem a povaříme.

Čočku na kyselo (nebo na husto) podáváme s osmaženou klobásou nebo natvrdo vařeným vejcem, okurkem a čerstým chlebem.

Tipy

Čočku můžeme před vařením nechat nabobtnat na tři hodiny ve vodě, ideálně přes noc. Zbavíme se tak oligosacharidů, které naše tělo nedokáže strávit (zde vzniká nepříjemné nadýmání).

Solíme až nakonec.

Inspirace pro Vás

Kachní prsa se švestkami

Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Kachní prsíčka s křupavou kůrčičkou, která se pečou se zralými, šťavnatými švestkami na zázvoru a bobkových listech.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Těstoviny s omáčkou enchilada

Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny s mletým masem a omáčkou enchilada má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Mexiko - těstoviny vařené v jednom hrnci s kořeněným mletým masem a s mexickou rajčatovou omáčkou enchilada.

Krůtí stehna po provensálsku

Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. Recept Pečená krůtí stehna po provensálsku má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Voňavá pečená krůtí stehna s provensálskými bylinkami a brambory z jednoho pekáče podlitá vínem.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 3.3. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Kuře Adobo

Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. Recept Kuře Adobo má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Filipíny - tradičně pikantní kousky kuřete dušené v octu a sójové omáčce, podávané s bílou vařenou rýží a s limetkou.

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Čokoládový dort

Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.7. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Lehký a vzdušný sladký čokoládový dort s mandlemi a bohatou tmavou polevou. Semínka přidávají dortu kontrastní prvek.
zařazeno v:
Ovoce

Houbový guláš

Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 3.2. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.
Komentáře k receptu Čočka na kyselo
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce