Mé Oblíbené Recepty
Cizrna s chorizem v jednom hrnci
Cizrna s chorizem v jednom hrnci
 

Cizrna s chorizem v jednom hrnci

Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (36 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Cizrna, jinak také římský hrách, vařená v jednom hrnci v rajčatové omáčce s čerstvým špenátem a s klobásou chorizo.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Cizrna je luštěnina, která je konzumovaná mnohými způsoby. Dělá se z ní mouka, která je populární v Indii, vařená se rozemílá do pomazánek (např. izraelský hummus), praží se jako snack a nebo se přidává do četných slaných i sladkých pokrmů.

Ingredience

250g sušené cizrny (římský hrách)
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
1 velká cibule
1 KL sušeného rozmarýnu
1 bobkový list
2x400g konzerva loupaných rajčat v pyré
2 španělské klobásy chorizo
125g čerstvého baby špenátu
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cizrnu přes noc namočte, zkrátíte tak dobu vaření. Vodu slijte, dejte ji do hrnce a přelijte vodou čerstvou. Osolte a cizrnu vařte do měkka, asi 1h 15min. Po uvaření si uschovejte 250 mililitrů vody, ve které se cizrna vařila a dejte bokem. Zbytek vody slijte.

Mezitím si oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte najemno. Každé chorizo nakrájejte šikmo na šest dílů. Rajčata vyjměte z konzerv a nakrájejte na kousky. Pyré nechte v konzervách.

V hrnci rozpalte olej na mírnou teplotu, přidejte cibuli, česnek, rozmarýn a bobkový list a smažte do změknutí, 5-7 minut. Pak přidejte pokrájená rajčata bez pyré a smažte 4 minuty.

K rajčatům dejte chorizo, uvařenou cizrnu, vodu z vaření cizrny, rajčatové pyré a uveďte k varu. Špenát rozdělte na 2 poloviny. První polovinu dejte do hrnce, vmíchejte a nechte povadnout, teprve pak přidejte druhou polovinu špenátu a postup opakujte. Dochuťte solí a pepřem a 10 minut povařte.

Cizrnu z jednoho hrnce podávejte se třemi kousky choriza a s čerstvým pečivem.

Tipy

Pokrm v lednici vydrží až 3 dny.

Inspirace pro Vás

Jehněčí kuličky v omáčce

Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.

Pršutové rolky

Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pršutové rolky se sušenými rajčaty má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Prošutové rolky s jemným ovčím sýrem a sušenými rajčaty s výrazným zahuštěným balzamikovým octem.

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(8)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.
Komentáře k receptu Cizrna s chorizem v jednom hrnci
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce