Mé Oblíbené Recepty
Cizrna s chorizem v jednom hrnci
Cizrna s chorizem v jednom hrnci
 

Cizrna s chorizem v jednom hrnci

Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cizrna s chorizem v jednom hrnci má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (36 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Cizrna, jinak také římský hrách, vařená v jednom hrnci v rajčatové omáčce s čerstvým špenátem a s klobásou chorizo.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Cizrna je luštěnina, která je konzumovaná mnohými způsoby. Dělá se z ní mouka, která je populární v Indii, vařená se rozemílá do pomazánek (např. izraelský hummus), praží se jako snack a nebo se přidává do četných slaných i sladkých pokrmů.

Ingredience

250g sušené cizrny (římský hrách)
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
1 velká cibule
1 KL sušeného rozmarýnu
1 bobkový list
2x400g konzerva loupaných rajčat v pyré
2 španělské klobásy chorizo
125g čerstvého baby špenátu
sůl a čerstvě mletý pepř

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cizrnu přes noc namočte, zkrátíte tak dobu vaření. Vodu slijte, dejte ji do hrnce a přelijte vodou čerstvou. Osolte a cizrnu vařte do měkka, asi 1h 15min. Po uvaření si uschovejte 250 mililitrů vody, ve které se cizrna vařila a dejte bokem. Zbytek vody slijte.

Mezitím si oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte najemno. Každé chorizo nakrájejte šikmo na šest dílů. Rajčata vyjměte z konzerv a nakrájejte na kousky. Pyré nechte v konzervách.

V hrnci rozpalte olej na mírnou teplotu, přidejte cibuli, česnek, rozmarýn a bobkový list a smažte do změknutí, 5-7 minut. Pak přidejte pokrájená rajčata bez pyré a smažte 4 minuty.

K rajčatům dejte chorizo, uvařenou cizrnu, vodu z vaření cizrny, rajčatové pyré a uveďte k varu. Špenát rozdělte na 2 poloviny. První polovinu dejte do hrnce, vmíchejte a nechte povadnout, teprve pak přidejte druhou polovinu špenátu a postup opakujte. Dochuťte solí a pepřem a 10 minut povařte.

Cizrnu z jednoho hrnce podávejte se třemi kousky choriza a s čerstvým pečivem.

Tipy

Pokrm v lednici vydrží až 3 dny.

Inspirace pro Vás

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(8)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Jednohubky s roquefortem

Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jednohubky s roquefortem a nektarinkou  má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Aromatický sýr ozdobený sladkou nektarinkou a zelenou rukolou na křupavé francouzské bagetě.

Vepřové kuličky

Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřové kuličky v rajčatové omáčce má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Řecko - vepřové kuličky s kousky čerstvé máty dušené v omáčce z čerstvých rajčat s tymiánem a skořicí.

Rajčatová omáčka s houbami

Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Rajčatová omáčka na těstoviny s houbami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(5)
Letní pokrm z rajčat a lesních hub, dušený na červeném víně a ochucený čerstvými bylinkami.
zařazeno v:
Těstoviny, Houby

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Těstovinový salát s olivami

Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Barevný salát s pečenými rajčaty, na jemno nasekanými černými olivami, máslovým avokádem a sněhově bílou mozzarellou.
zařazeno v:
Těstoviny, Saláty

Houbový guláš

Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.
Komentáře k receptu Cizrna s chorizem v jednom hrnci
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce