Mé Oblíbené Recepty
Cibulové chutney
Cibulové chutney
 

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (107 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 2 zavařeniny
počet porcí 2 zavařeniny
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chutney (čatní) má původ v Indii, odkud se rozšířilo do ostatních koutů světa. Je to hustá omáčka připravovaná z různých druhů surovin a používá se jako dochucovadlo k hlavnímu jídlu.

Ingredience

4 velké hnědé cibule
5 velkých červených cibulí
2 PL olivového oleje
1/2 KL chili vloček
2 bobkové listy
špetka soli
200g třtinového cukru
150ml balzamikového octa
150ml octa z červeného vína

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibule oloupejte a nakrájejte na úzká kolečka, které rozeberte po vrstvách. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, promíchejte a teplotu snižte na středně nízkou, cibule se nesmí připálit. Posypte chili vločkami, přidejte sůl a bokový list, promíchejte a za občasného míchání nechte zesklovatět, asi 20 minut.

Až vypadá cibule lepivě, přidejte balzamikový ocet, ocet z červeného vína a třtinový cukr, promíchejte a uveďte k varu. Vařte za občasného promíchání tak dlouho, dokud nevznikne tmavé a husté chutney.

Chutney dejte do vyhřátých sklenic a nechte zchládnout. Poté zašroubujte víčkem a nechte v lednici "dozrát". Toto cibulové chutney můžete prakticky jíst už druhý den, nejlepší chutě však docílíte až po měsíčním odležení v lednici.

Tipy

Množství: naplníte 2 malé zavařovací sklenice.

Inspirace pro Vás

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1072)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Vaječný salát s avokádem

Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.

Plněné papriky

Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.

Pečené sladké brambory

Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pečené sladké brambory má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Pečené sladké brambory neboli batáty s exotickou směsí koření, která jim dodá správnou nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Kachní prsa s fazolkami

Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Játrová pěna

Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Játrová pěna s karamelizovanou cibulí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Šlehaná pěna z kuřecích jater, smažených na červeném víně a brandy s čerstvými bylinkami, zdobená karamelizovanou cibulí.

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Zdravá kroupová polévka

Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zdravá kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka plná ječných krup a zeleniny s nádechem exotiky díky zázvoru. Bez mouky, bez masa a přece plná chuti.
Komentáře k receptu Cibulové chutney
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce