Mé Oblíbené Recepty
Cibulové chutney
Cibulové chutney
 

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (107 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 2 zavařeniny
počet porcí 2 zavařeniny
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chutney (čatní) má původ v Indii, odkud se rozšířilo do ostatních koutů světa. Je to hustá omáčka připravovaná z různých druhů surovin a používá se jako dochucovadlo k hlavnímu jídlu.

Ingredience

4 velké hnědé cibule
5 velkých červených cibulí
2 PL olivového oleje
1/2 KL chili vloček
2 bobkové listy
špetka soli
200g třtinového cukru
150ml balzamikového octa
150ml octa z červeného vína

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibule oloupejte a nakrájejte na úzká kolečka, které rozeberte po vrstvách. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, promíchejte a teplotu snižte na středně nízkou, cibule se nesmí připálit. Posypte chili vločkami, přidejte sůl a bokový list, promíchejte a za občasného míchání nechte zesklovatět, asi 20 minut.

Až vypadá cibule lepivě, přidejte balzamikový ocet, ocet z červeného vína a třtinový cukr, promíchejte a uveďte k varu. Vařte za občasného promíchání tak dlouho, dokud nevznikne tmavé a husté chutney.

Chutney dejte do vyhřátých sklenic a nechte zchládnout. Poté zašroubujte víčkem a nechte v lednici "dozrát". Toto cibulové chutney můžete prakticky jíst už druhý den, nejlepší chutě však docílíte až po měsíčním odležení v lednici.

Tipy

Množství: naplníte 2 malé zavařovací sklenice.

Inspirace pro Vás

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(9)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Salát s kuskusem a špenátem

Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nízkokalorické, vegetariánské jídlo, s rozinkami, pečenou dýní, s čerstvým baby špenátem a slaným sýrem.

Pečené kuře Tandoori

Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Indie - kuře se marinuje v jogurtu a směsi typického indického koření 24 hodin. Po upečení se podává s kokosovou omáčkou.

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Pečený krůtí medailon

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:
Komentáře k receptu Cibulové chutney
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce