Mé Oblíbené Recepty
Chili con carne
Chili con carne
 

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. 
Průměrné hodnocení: 3.8/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 5 hod 20 min
doba vaření 5 hod 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chili con carne (ve španělštině chili s masem) je pálivé ragú. Je to oficiální pokrm amerického státu Texas od roku 1977.

Ingredience

600g hovězího krku
4 cibule
3 stroužky česneku
2 PL oleje
400g konzervovaných loupaných rajčat v pyré
3 PL kečupu
3 PL rajčatového protlaku
300ml světlého piva
2 konzervy tmavých fazolí v nálevu
1 PL octa z červeného vína
2 stříknutí tabasca
2 chili papričky
1/2 KL pálivé papriky
1/2 KL sladké papriky
1/2 KL oregana
1/2 KL sušeného česneku
1/2 KL sušené cibule
1/2 KL mletého kmínu
1/2 KL mletého nového koření
5ks hřebíčku
špetka čerstvě mletého pepře
sůl podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozpalte olej a přidejte cibuli a na mírném ohni ji 5 minut smažte. Pak přidejte česnek a smažte další minutu. K cibuli přidejte na malé kousky nakrájené osolené hovězí maso. Smažte, dokud se maso nezatáhne a nezmění barvu.

K masu přidejte rajčata a rozbijte je vařečkou. Přidejte i kečup a rajčatový protlak a podlijte světlým pivem. Promíchejte a dále přidejte vinný ocet a koření (hřebíček rozdrťte v hmoždíři nebo zadní stranou lžičky) a celé chili papričky.

Používáte-li pomalý hrnec:

Chili con carne uveďte k varu a přendejte do pomalého hrnce. Vařte dvě hodiny na vysokou teplotu a tři hodiny na nízkou. Na poslední hodinu přidejte přecezené fazole a tabasco. V závěru dochuťte solí a pepřem.

Klasický způsob vaření:

Chili con carne uveďte k varu a vařte na mírném ohni s poklicí půl hodiny až hodinu (podle velikosti kousků masa). Na poslední čtvrt hodinu přidejte přecezené fazole a tabasco. Směs často míchejte, kontrolujte a případně podlévejte po troškách vodou. V závěru dochuťte solí a pepřem.

Tipy

Pokud nemáte rádi hodně pálivá jídla, vynechejte tabasco a chili papričky.

doporučená příloha: bílý chléb, kukuřičné chipsy, vařená rýže nebo lehký zeleninový salát z kukuřice, rajčete a papriky a červené víno.

Inspirace pro Vás

Domácí kečup

Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(16)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.

Pečený krůtí medailon

Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. Recept Krůtí medailon pečený na paprice a cuketě má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkká barevná pečená zelenina s krůtími medailonky, přelitá omáčkou, která se vaří zvlášť po pečení. Levný, jednoduchý recept.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Grilovaná vepřová žebírka

Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Grilovaná vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná vepřová žebra s masem, které odpadá samo od kosti, marinované v sójové a sladké chilli omáčce.

Cuketové bramboráky

Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(29)
Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.
zařazeno v:
Vegetariánské, Vejce

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(39)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Těstoviny na červeném víně

Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny na červeném víně má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Rajčatová omáčka na těstoviny s lehce stravitelnou cuketou, bílými žampiony a s uzenou klobásou, dušená na červeném víně.

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.
Komentáře k receptu Chili con carne
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce