Mé Oblíbené Recepty
Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
 

Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (24 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.
Doba přípravy receptu je 1 hod 10 min
příprava 1 hod 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 12
počet porcí 12
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo povidla je známé od 14. století a vyskytuje se také v polštině a v ukrajinštině. Je odvozeno od staročeského slova vít, tj. točit nebo míchat (aneb nám známé Víly věnce vily.).

Ingredience

Na buchty

1 kostka droždí 42g
250ml vlažného mléka
140g másla plus 60g na potření buchet
500g polohrubé mouky
1/2 KL soli
60g cukru krupice
3 žloutky
1 PL vanilkového cukru
1 KL citronové kůry

Na tvarohovou náplň

200g tvarohu
50g cukru moučka
2 žloutky
2 PL rozinek

Na povidlovou náplň

250g švestkových povidel

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme polévkovou lžíci krupicového cukru a zalejeme polovinou vlažného mléka. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek, přibližně deset minut.

V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z 1/3 citronu a žloutky z vajec. Přilejeme zbytek mléka, ve kterém jsme rozpustili máslo. Nakonec přidejte vzešlý kvásek a těsto důkladně promíchejte. Poté mísu zakryjte utěrkou a dejte zpět na teplé místo těsto vykynout do dvojnásobného objemu.

Připravte si náplň. Na tvarohovou náplň v míse smíchejte tvaroh s cukrem, žloutky a přidejte rozinky. Povidla můžete promíchat s jednou polévkovou lžící rumu.

Až těsto vykyne, pomoučněnýma rukama odjímejte těsto. Uprostřd udělejte důlek, do kterého vložte náplň. Konce slepte k sobě a ve dlaních vyválejte kuličku. Vložte do pekáče vymazaného máslem a taktéž každou buchtu potírejte máslem ze všech stran, aby se během pečení nespekly dohromady. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 30 minut nebo do hněda. Hotové buchty posypte přes sítko moučkovým cukrem.

Tipy

Dejte pozor, aby mléko bylo opravdu vlažné. Pokud bude příliš teplé nebo horké, kvasnice Vám nevzejdou.

Pokud zrovna netopíte, nechte kvásek a těsto vykynout nad hrncem s horkou vodou, přes který jste položili prkénko. Mísu přikryjte utěrkou.

Rozinky můžete přes noc namočit v rumu.

Inspirace pro Vás

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(4)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.

Hamburger s kozím sýrem

Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - mleté libové hovězí maso grilované s plátkem kozího sýra s bílou plísní na povrchu s domácí tatarskou omáčkou.

Pečené kuřecí prso

Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prso pečené na žampionech s kuskusem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Šťavnaté kuřecí prso s kůží pečené na chutných kořeněných žampionech, podávané s meruňkovým kuskusem.

Sušenky z ovesných vloček

Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí sušenky z ovesných vloček má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Máslové sušenky z polohrubé mouky a ovesných vloček se sušeným ovocem a ořechy.
zařazeno v:
Ovoce

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Bramborový salát s řízkem

Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. Recept Bramborový salát s řízkem má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(57)
Nic k řízkům nechutná lépe než bramborový salát z kořenové zeleniny a nakládaných okurek s domácí zálivkou.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Krůtí sendvič s pestem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.
Komentáře k receptu Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce