Mé Oblíbené Recepty
Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
 

Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (24 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.
Doba přípravy receptu je 1 hod 10 min
příprava 1 hod 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 12
počet porcí 12
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo povidla je známé od 14. století a vyskytuje se také v polštině a v ukrajinštině. Je odvozeno od staročeského slova vít, tj. točit nebo míchat (aneb nám známé Víly věnce vily.).

Ingredience

Na buchty

1 kostka droždí 42g
250ml vlažného mléka
140g másla plus 60g na potření buchet
500g polohrubé mouky
1/2 KL soli
60g cukru krupice
3 žloutky
1 PL vanilkového cukru
1 KL citronové kůry

Na tvarohovou náplň

200g tvarohu
50g cukru moučka
2 žloutky
2 PL rozinek

Na povidlovou náplň

250g švestkových povidel

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme polévkovou lžíci krupicového cukru a zalejeme polovinou vlažného mléka. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek, přibližně deset minut.

V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z 1/3 citronu a žloutky z vajec. Přilejeme zbytek mléka, ve kterém jsme rozpustili máslo. Nakonec přidejte vzešlý kvásek a těsto důkladně promíchejte. Poté mísu zakryjte utěrkou a dejte zpět na teplé místo těsto vykynout do dvojnásobného objemu.

Připravte si náplň. Na tvarohovou náplň v míse smíchejte tvaroh s cukrem, žloutky a přidejte rozinky. Povidla můžete promíchat s jednou polévkovou lžící rumu.

Až těsto vykyne, pomoučněnýma rukama odjímejte těsto. Uprostřd udělejte důlek, do kterého vložte náplň. Konce slepte k sobě a ve dlaních vyválejte kuličku. Vložte do pekáče vymazaného máslem a taktéž každou buchtu potírejte máslem ze všech stran, aby se během pečení nespekly dohromady. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 30 minut nebo do hněda. Hotové buchty posypte přes sítko moučkovým cukrem.

Tipy

Dejte pozor, aby mléko bylo opravdu vlažné. Pokud bude příliš teplé nebo horké, kvasnice Vám nevzejdou.

Pokud zrovna netopíte, nechte kvásek a těsto vykynout nad hrncem s horkou vodou, přes který jste položili prkénko. Mísu přikryjte utěrkou.

Rozinky můžete přes noc namočit v rumu.

Inspirace pro Vás

Kaše z brambor a mascarpone

Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.

Smažené kalamáry

Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. Recept Smažené kalamáry má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Kalamáry marinované v podmáslí smažené v lehkém těstíčku ochuceném drceným oreganem.

Tatarák s křepelčími vejci

Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. Recept Tatarák s křepelčími vejci má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tatarák trochu jinak - s nakládanou okurkou a kapary, jemně pikantní díky kapkám tabasca, zdobený křepelčím vejcem.

Polníčkový salát

Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polníčkový salát se slaninou a ořechy má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rakousko - salát z polníčku, opečené křupavé slaniny s vlašskými ořechy s octovo-ořechovou zálivkou.

Pórkový krém s brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.

Kuřecí stehna na máslové dýni

Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jídlo z jednoho pekáče. Kuřecí stehna pečená v marinádě se sójové omáčky na voňavé máslové dýni a červené paprice.
zařazeno v:
Drůbeží maso
Komentáře k receptu Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce