Mé Oblíbené Recepty
Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
 

Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (24 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.
Doba přípravy receptu je 1 hod 10 min
příprava 1 hod 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 12
počet porcí 12
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo povidla je známé od 14. století a vyskytuje se také v polštině a v ukrajinštině. Je odvozeno od staročeského slova vít, tj. točit nebo míchat (aneb nám známé Víly věnce vily.).

Ingredience

Na buchty

1 kostka droždí 42g
250ml vlažného mléka
140g másla plus 60g na potření buchet
500g polohrubé mouky
1/2 KL soli
60g cukru krupice
3 žloutky
1 PL vanilkového cukru
1 KL citronové kůry

Na tvarohovou náplň

200g tvarohu
50g cukru moučka
2 žloutky
2 PL rozinek

Na povidlovou náplň

250g švestkových povidel

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme polévkovou lžíci krupicového cukru a zalejeme polovinou vlažného mléka. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek, přibližně deset minut.

V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z 1/3 citronu a žloutky z vajec. Přilejeme zbytek mléka, ve kterém jsme rozpustili máslo. Nakonec přidejte vzešlý kvásek a těsto důkladně promíchejte. Poté mísu zakryjte utěrkou a dejte zpět na teplé místo těsto vykynout do dvojnásobného objemu.

Připravte si náplň. Na tvarohovou náplň v míse smíchejte tvaroh s cukrem, žloutky a přidejte rozinky. Povidla můžete promíchat s jednou polévkovou lžící rumu.

Až těsto vykyne, pomoučněnýma rukama odjímejte těsto. Uprostřd udělejte důlek, do kterého vložte náplň. Konce slepte k sobě a ve dlaních vyválejte kuličku. Vložte do pekáče vymazaného máslem a taktéž každou buchtu potírejte máslem ze všech stran, aby se během pečení nespekly dohromady. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 30 minut nebo do hněda. Hotové buchty posypte přes sítko moučkovým cukrem.

Tipy

Dejte pozor, aby mléko bylo opravdu vlažné. Pokud bude příliš teplé nebo horké, kvasnice Vám nevzejdou.

Pokud zrovna netopíte, nechte kvásek a těsto vykynout nad hrncem s horkou vodou, přes který jste položili prkénko. Mísu přikryjte utěrkou.

Rozinky můžete přes noc namočit v rumu.

Inspirace pro Vás

Perlička na víně

Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Perlička na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Recept je podobný francouzskému kohoutu na víně. Zde s žampiony, šalotkami a slaninou v omáčce z červeného vína.

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(2)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(30)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce

Melounový salát s fíky

Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Jednoduchý a rychlý salát z červeného melounu se sladkými fíky s osvěžujícím jogurtovo-mátovým dresingem.
zařazeno v:
Saláty, Ovoce

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(43)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(5)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.
Komentáře k receptu Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce