Mé Oblíbené Recepty
Bublanina s posypkou
Bublanina s posypkou
 

Bublanina s posypkou

Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Bublanina s posypkou má průměrné hodnocení 3.4. 
Průměrné hodnocení: 3.4/5 (67 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jednoduchá, vláčná bublanina. Ať použijte čerstvé ovoce či zavařeninu, pod Vašima rukama vznikne delikatesa.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V České republice se setkáme se čtyřmi druhy mouky podle tloušťky zrn. Je to mouka hladká, polohrubá, hrubá a krupice.

Ingredience

na bublaninu

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek polotučného mléka
½ hrnku slunečnicového oleje
1-2 vejce (podle velikosti hrnku)
1 prášek do pečiva
máslo na vymazání plechu
1 PL polohrubé mouky na vysypání plechu
ovoce (čerstvé, zavařenina, mražené,...)

na posypku

50g cukru krupice
90g polohrubé mouky
50g másla

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Troubu předehřejeme na 170°C. Do větší mísy dáme nejprve mouku, cukr a prášek do pečiva a promícháme. Poté přidáme mléko, olej a vejce a mixérem prošleháme do hladkého těsta.

Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Na takto připravený plech nalijeme těsto a nasypeme na něj ovoce.

Připravíme si posypku; podle toho jak je kdo zvyklý na sladké, tak použije poměr cukru a polohrubé mouky v posypce, pokud někdo radši sladší, přidá více cukru než mouky. Máslo smícháme s moukou a cukrem a ručně zpracujeme do pískové konzistence s hrudky. Touto směsí posypeme ovoce.

Dáme péci do trouby, než těsto zezlátne na půl hodinu. Po vyjmutí zkontrolujeme, zda je těsto uvnitř hotové; vezmeme si dřevěné párátko a na několika místech bublaninu propíchneme, pokud se těsto na párátko nelepí, je hotová.

Tipy

Na bublaninu můžete použít téměř jakékoli sladké ovoce nebo jeho kombinaci; ať už čerstvé nebo zavařené.

Inspirace pro Vás

Panenka v lupíncích

Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 3.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 3.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 3.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 3.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zkuste obalit svůj řízek v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a bramborovou kaši nahraďte brambory pečenými s jogurtem.

Čokoládový dort

Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.3. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.3. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.3. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.3. Recept Čokoládový dort s granátovými semínky má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Lehký a vzdušný sladký čokoládový dort s mandlemi a bohatou tmavou polevou. Semínka přidávají dortu kontrastní prvek.
zařazeno v:
Ovoce

Těstovinový salát

Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 3.8. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 3.8. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 3.8. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 3.8. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.

Karlovarský knedlík

Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4. Recept Karlovarský knedlík má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční český karlovarský knedlík z opražené housky, mouky a vajec. Vhodný jako příloha téměř ke všemu českému.

Vepřové plátky na česneku

Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 3.2. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 3.2. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 3.2. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 3.2. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(9)
Detailní popis přípravy vepřových plátků ve šťávě s notnou dávkou sekaného česneku s máslovou bramborovou kaší.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(5)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(4)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.
Komentáře k receptu Bublanina s posypkou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce