Mé Oblíbené Recepty
Bramboráky na tři způsoby
Bramboráky na tři způsoby
 

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Nejvíce brambor na světě konzumují Australané. Jedna osoba sní v průměru 60 kilogramů ročně, což je jednou tolik než jinde ve vyspělých zemích. 

Ingredience

na bramboráky

600g brambor
50ml mléka
100g hladké mouky
1 vejce
3 stroužky česneku
1 PL majoránky
80g sádla na smažení
1 KL soli
1/2 KL pepře

na bramboráky se slaninou

navíc 100g slaniny

na bramborák s kuřecím masem

navíc 200g kuřecích prsních řízků

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory odložíme stranou a necháme 20 minut stát. Poté vyjelejme vodu, kterou brambory pustily, přidáme 1 lžičku soli, půl lžičky pepře, 1 lžíci majoránky nebo oregána, vejce, mléko a prolisovaný česnek. Zahustíme hladkou moukou a důkladně promícháme.

Z těsta smažíme bramboráky z každé strany do zlatova na sádle. Do tětsta můžeme přidat na kostičky nakrájenou slaninu.

Pokud jsme si vybrali Ondráše, kuřecí prso očistíme, podélně rozřízneme, osolíme a opepříme. Do ruky si vezmeme část těsta, poplácáme mezi dlaněmi, položíme zde maso a přikryjeme stejnou částí těsta. Dáme smažit na pánev na mírný oheň do zlatova. Pokud smažíte tlustý kus masa, dejte řízek dopéct do trouby vyhřáté na 180°C na 5-10 minut.

Tipy

doporučená příloha: zelný salát (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(60)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Cuketové bramboráky

Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(28)
Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.
zařazeno v:
Vegetariánské, Vejce

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(3)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Rybí paštika s křenem

Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.

Ředkvičkový salát s nivou

Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s plísňovým sýrem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(78)
Zelený zeleninový salát z ředkviček a mrkve, se smetanovým dresingem a s modrým plísňovým sýrem.
zařazeno v:
Saláty, Vegetariánské

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso
Komentáře k receptu Bramboráky na tři způsoby
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Ondra
|
Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-08-21 06:26:41
Bramboráky jsou prostě nejlepší a hlavně tyhle bramboráky se slaninou :) Parádní recept, klidně bych se nebál přidat více česneku a po usmažení bramborák osušit třeba kuchyňským ubrouskem
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce