Mé Oblíbené Recepty
Bramboráky na tři způsoby
Bramboráky na tři způsoby
 

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Nejvíce brambor na světě konzumují Australané. Jedna osoba sní v průměru 60 kilogramů ročně, což je jednou tolik než jinde ve vyspělých zemích. 

Ingredience

na bramboráky

600g brambor
50ml mléka
100g hladké mouky
1 vejce
3 stroužky česneku
1 PL majoránky
80g sádla na smažení
1 KL soli
1/2 KL pepře

na bramboráky se slaninou

navíc 100g slaniny

na bramborák s kuřecím masem

navíc 200g kuřecích prsních řízků

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory odložíme stranou a necháme 20 minut stát. Poté vyjelejme vodu, kterou brambory pustily, přidáme 1 lžičku soli, půl lžičky pepře, 1 lžíci majoránky nebo oregána, vejce, mléko a prolisovaný česnek. Zahustíme hladkou moukou a důkladně promícháme.

Z těsta smažíme bramboráky z každé strany do zlatova na sádle. Do tětsta můžeme přidat na kostičky nakrájenou slaninu.

Pokud jsme si vybrali Ondráše, kuřecí prso očistíme, podélně rozřízneme, osolíme a opepříme. Do ruky si vezmeme část těsta, poplácáme mezi dlaněmi, položíme zde maso a přikryjeme stejnou částí těsta. Dáme smažit na pánev na mírný oheň do zlatova. Pokud smažíte tlustý kus masa, dejte řízek dopéct do trouby vyhřáté na 180°C na 5-10 minut.

Tipy

doporučená příloha: zelný salát (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Kuřecí s kostí na víně

Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnatá kuřecí prsa pečená na víně s plátky slaniny a česnekovými brambory.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
zařazeno v:
Králičí maso

Vaječný salát s avokádem

Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.

Krůtí stehna na divoko

Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. Recept Krůtí stehna na divoko má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá krůtí stehna, jejichž maso od kosti samo odpadává, se pečou na zelenině a trošce červeného vína s divokým kořením.

Kuřecí burgery

Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí burgery má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - jednoduché, rychle připravené kuřecí hamburgery s majonézou, hořčicí a zeleninou.

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.
Komentáře k receptu Bramboráky na tři způsoby
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Ondra
|
Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-08-21 07:26:41
Bramboráky jsou prostě nejlepší a hlavně tyhle bramboráky se slaninou :) Parádní recept, klidně bych se nebál přidat více česneku a po usmažení bramborák osušit třeba kuchyňským ubrouskem
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce