Mé Oblíbené Recepty
Boloňské gnocchi
Boloňské gnocchi
 

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (34 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V Itálii se gnocchi s rajčatovou omáčkou také říká „strangolapreti“, což ve volném překladu znamená „kněz se uškrtil“. Jeden místní kněz prý miloval gnocchi tak moc, že je jedl tak rychle, až se jimi zadusil.

Ingredience

50g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 KL rozmarýnu
2 PL olivového oleje
500g mletého hovězího
250ml červeného vína
1 KL sušeného oregana
2 bobkové listy
150g rajčatového protlaku
600ml rajčatové pasaty nebo pyré
800g gnocchi
strouhaný parmezán a hladkolistá petrželka na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V mixéru rozmixujte oloupanou a na větší kousky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, na kousky nakrájenou slaninu a rozmarýn na pastu.

V pánvi rozehřejte olej a pastu na něm na mírnou teplotu osmahněte, 5-6 minut. Přidejte mleté hovězí a smažte dalších 8 minut. Vařečkou rozbíjejte shluky mletého masa na kousky. Směs přelijte vínem, zvyšte teplotu a nechte ho z poloviny vyvařit. 

K masu přimíchejte oregano, rajčata, rajčatový protlak a přidejte bobkový list. Osolte a opepřete podle chuti, přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude měkké a chutě se nespojí, asi 30-45 minut.

Mezitím si uvařte gnocchi podle návodu na obalu, Promíchejte s hotovou omáčkou a la bolognese a na talíři ozdobte strouhaným parmezánem a sekanou petrželkou.

Inspirace pro Vás

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Pomalu dušená telecí líčka

Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Telecí líčka pomalu dušená na červeném víně s kokosovým mlékem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Měkká telecí líčka pomalu dušená ve vlastní šťávě, se zeleninou a červeným vínem, podávaná s celou mrkví a bramborovou kaší.

Čočková polévka s kari

Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. Recept Čočková polévka s kari má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská čočková polévka se zeleninou a kořením kari, hustá díky cizrně mixované s citronovou šťávou a máslem.

Rybí filety v pivním těstíčku

Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rybí filety v pivním těstíčku s domácí tatarkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(30)
Šťavnatá ryba hluboce smažená v pivním těstíčku s jednoduchou domácí tatarkou, salátem a kousky citronu.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Koprová omáčka

Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. Recept Koprová omáčka má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(34)
Smetanová koprová omáčka z hovězího vývaru dochucená třtinovým cukrem a octem. Jakou přílohu si zvolíte, je na Vás.

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(87)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.
Komentáře k receptu Boloňské gnocchi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce