Mé Oblíbené Recepty
Boloňské gnocchi
Boloňské gnocchi
 

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (34 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V Itálii se gnocchi s rajčatovou omáčkou také říká „strangolapreti“, což ve volném překladu znamená „kněz se uškrtil“. Jeden místní kněz prý miloval gnocchi tak moc, že je jedl tak rychle, až se jimi zadusil.

Ingredience

50g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 KL rozmarýnu
2 PL olivového oleje
500g mletého hovězího
250ml červeného vína
1 KL sušeného oregana
2 bobkové listy
150g rajčatového protlaku
600ml rajčatové pasaty nebo pyré
800g gnocchi
strouhaný parmezán a hladkolistá petrželka na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V mixéru rozmixujte oloupanou a na větší kousky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, na kousky nakrájenou slaninu a rozmarýn na pastu.

V pánvi rozehřejte olej a pastu na něm na mírnou teplotu osmahněte, 5-6 minut. Přidejte mleté hovězí a smažte dalších 8 minut. Vařečkou rozbíjejte shluky mletého masa na kousky. Směs přelijte vínem, zvyšte teplotu a nechte ho z poloviny vyvařit. 

K masu přimíchejte oregano, rajčata, rajčatový protlak a přidejte bobkový list. Osolte a opepřete podle chuti, přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude měkké a chutě se nespojí, asi 30-45 minut.

Mezitím si uvařte gnocchi podle návodu na obalu, Promíchejte s hotovou omáčkou a la bolognese a na talíři ozdobte strouhaným parmezánem a sekanou petrželkou.

Inspirace pro Vás

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Rajská omáčka

Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Sendvič s vepřovým a okurkou

Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Handi Gosht

Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. Recept Handi Gosht má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(2)
Pákistán - dokonalá harmonie koření doplňuje chuť skopového masa pozvolna vařeném v jogurtové omáčce.

Panenka s těstovinami

Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřová panenka, žampiony a těstoviny ve vinné omáčce s česnekem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová panenka dělaná na olivovém oleji s žampiony, v lehké pikantní omáčce z bílého suchého vína a česneku s těstovinami.
Komentáře k receptu Boloňské gnocchi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce