Mé Oblíbené Recepty
Bliny s kaviárem
Bliny s kaviárem
 

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 3.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 3.3. 
Průměrné hodnocení: 3.3/5 (63 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Doba přípravy receptu je 3 hod 20 min
příprava 3 hod 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ruská specialita z pohankové mouky se dříve jedla především během tzv. „máslového týdne“, což bylo sedm dní před velikonočním půstem. Máslový týden byl svátek obžérství a rozkoší.

 

Ingredience

150g pohankové mouky
100g hladké mouky
20g droždí (1/2 kostky)
350 ml polotučného mléka
100g másla
2 vejce
1 KL soli

doporučená ozdoba

200g zakysané smetany 30% nebo
200g creme fraiche (návod na přípravu v tipech)
100g kaviáru
80g uzeného vakuovaného lososa
několik kuliček kaparů
snítka kopru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Ve velké míse smíchejte pohankovou mouku s hladkou pšeničnou moukou a uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, nalejte vlažné mléko a přimíchejte trochu mouky. Zakryjte čistou utěrkou, umístěte na třicet minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.

Mezitím rozpusťte polovinu másla (v mikrovlnce, na sporáku) a nechte vychládnout. Máslo spolu s vejci a solí přidejte ke kvásku, na kterém se začaly tvořit bubliny a mírně povylezl, a důkladně promíchejte. Opět přikryjte a vraťte na teplé místo na další 2,5 hodiny kynout.

Až je těsto vykynuté, rozehřejte troubu na 75°C. Na pánvi rozpalte trochu másla a velkou lžící tvořte na pánvi kolečka o průměru 6-8cm. Na standartní pánev o průměru 25 centimetrů se vlezou 4 bliny. Smažte na středním ohni, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Poté je nadzvedněte, pomažte pánev troškou másla a otočte. Smažte další 2-3 minuty. Hotové bliny přemístěte do pekáče a ten dejte do trouby. Důležité je, aby zůstaly teplé. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Po vyjmutí z trouby bliny rozložte v jedné vrstvě na talíř a zdobte kávovou lžičkou zakysané smetany, na níž umístíte kaviár či uzeného lososa s koprem a kapary.

Tipy

Použijte raději creme fraiche než zakysanou smetanu. Je hutnější a krémovější a při servírování na teplých blinách se nerozteče.

Jak připravit creme fraiche? V misce smíchejte 33-40% smetanu ke šlehání a jednu polévkovou lžíci podmáslí. Zamíchejte čistou (neolíznutou) lžící a nechte stát při pokojové teplotě 24 hodin. Poté promíchejte a dejte přes noc do lednice. Další den je Vaše francouzská specialita připravena k podávání.

Inspirace pro Vás

Řecký salát

Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.1. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.1. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.1. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.1. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Kuřecí cuketové kuličky

Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.

Palačinky s tvarohem

Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Palačinky s tvarohem má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(7)
Vláčné sladké palačinky s tvarohovou náplní.
zařazeno v:

Srnčí medailonky na fenyklu

Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. Recept Srnčí medailonky na fenyklu má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(42)
Medailonky zabalené ve schwarzwaldské šunce, poprášené fenyklem a podávané na fazolovém lůžku s pečenými žampiony.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny, Houby

Rybí paštika s křenem

Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 2.9. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 2.9. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 2.9. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 2.9. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.8. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.8. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.8. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.8. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 2.8. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.
Komentáře k receptu Bliny s kaviárem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce