Mé Oblíbené Recepty
Bliny s kaviárem
Bliny s kaviárem
 

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (25 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Doba přípravy receptu je 3 hod 20 min
příprava 3 hod 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ruská specialita z pohankové mouky se dříve jedla především během tzv. „máslového týdne“, což bylo sedm dní před velikonočním půstem. Máslový týden byl svátek obžérství a rozkoší.

 

Ingredience

150g pohankové mouky
100g hladké mouky
20g droždí (1/2 kostky)
350 ml polotučného mléka
100g másla
2 vejce
1 KL soli

doporučená ozdoba

200g zakysané smetany 30% nebo
200g creme fraiche (návod na přípravu v tipech)
100g kaviáru
80g uzeného vakuovaného lososa
několik kuliček kaparů
snítka kopru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Ve velké míse smíchejte pohankovou mouku s hladkou pšeničnou moukou a uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, nalejte vlažné mléko a přimíchejte trochu mouky. Zakryjte čistou utěrkou, umístěte na třicet minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.

Mezitím rozpusťte polovinu másla (v mikrovlnce, na sporáku) a nechte vychládnout. Máslo spolu s vejci a solí přidejte ke kvásku, na kterém se začaly tvořit bubliny a mírně povylezl, a důkladně promíchejte. Opět přikryjte a vraťte na teplé místo na další 2,5 hodiny kynout.

Až je těsto vykynuté, rozehřejte troubu na 75°C. Na pánvi rozpalte trochu másla a velkou lžící tvořte na pánvi kolečka o průměru 6-8cm. Na standartní pánev o průměru 25 centimetrů se vlezou 4 bliny. Smažte na středním ohni, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Poté je nadzvedněte, pomažte pánev troškou másla a otočte. Smažte další 2-3 minuty. Hotové bliny přemístěte do pekáče a ten dejte do trouby. Důležité je, aby zůstaly teplé. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Po vyjmutí z trouby bliny rozložte v jedné vrstvě na talíř a zdobte kávovou lžičkou zakysané smetany, na níž umístíte kaviár či uzeného lososa s koprem a kapary.

Tipy

Použijte raději creme fraiche než zakysanou smetanu. Je hutnější a krémovější a při servírování na teplých blinách se nerozteče.

Jak připravit creme fraiche? V misce smíchejte 33-40% smetanu ke šlehání a jednu polévkovou lžíci podmáslí. Zamíchejte čistou (neolíznutou) lžící a nechte stát při pokojové teplotě 24 hodin. Poté promíchejte a dejte přes noc do lednice. Další den je Vaše francouzská specialita připravena k podávání.

Inspirace pro Vás

Kachní prsa se švestkami

Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa se švestkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Kachní prsíčka s křupavou kůrčičkou, která se pečou se zralými, šťavnatými švestkami na zázvoru a bobkových listech.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(51)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Těstoviny carbonara

Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(109)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.

Lovcova křepelka

Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lovcova křepelka se zeleninou dušenou na česneku má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(82)
Šťavnatá křepelka marinovaná v červeném víně a octu se zeleninou a žampiony, doplněná křehkou zeleninou.

Vepřové plátky na česneku

Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na česneku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(142)
Detailní popis přípravy vepřových plátků ve šťávě s notnou dávkou sekaného česneku s máslovou bramborovou kaší.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory

Máslové sušenky s ořechy

Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. Recept Máslové sušenky s ořechy má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Křehké máslové sušenky, které se v ústech krásně rozpouštějí. Na vašem stole nevydrží ani hodinu a hned se po nich zapráší.
zařazeno v:

Omáčka enchilada

Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. Recept Omáčka enchilada má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - speciální rajčatová omáčka používaná jako základ mnoha mexických pokrmů.

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(264)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.
Komentáře k receptu Bliny s kaviárem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce