Mé Oblíbené Recepty
Bliny s kaviárem
Bliny s kaviárem
 

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (25 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Doba přípravy receptu je 3 hod 20 min
příprava 3 hod 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ruská specialita z pohankové mouky se dříve jedla především během tzv. „máslového týdne“, což bylo sedm dní před velikonočním půstem. Máslový týden byl svátek obžérství a rozkoší.

 

Ingredience

150g pohankové mouky
100g hladké mouky
20g droždí (1/2 kostky)
350 ml polotučného mléka
100g másla
2 vejce
1 KL soli

doporučená ozdoba

200g zakysané smetany 30% nebo
200g creme fraiche (návod na přípravu v tipech)
100g kaviáru
80g uzeného vakuovaného lososa
několik kuliček kaparů
snítka kopru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Ve velké míse smíchejte pohankovou mouku s hladkou pšeničnou moukou a uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, nalejte vlažné mléko a přimíchejte trochu mouky. Zakryjte čistou utěrkou, umístěte na třicet minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.

Mezitím rozpusťte polovinu másla (v mikrovlnce, na sporáku) a nechte vychládnout. Máslo spolu s vejci a solí přidejte ke kvásku, na kterém se začaly tvořit bubliny a mírně povylezl, a důkladně promíchejte. Opět přikryjte a vraťte na teplé místo na další 2,5 hodiny kynout.

Až je těsto vykynuté, rozehřejte troubu na 75°C. Na pánvi rozpalte trochu másla a velkou lžící tvořte na pánvi kolečka o průměru 6-8cm. Na standartní pánev o průměru 25 centimetrů se vlezou 4 bliny. Smažte na středním ohni, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Poté je nadzvedněte, pomažte pánev troškou másla a otočte. Smažte další 2-3 minuty. Hotové bliny přemístěte do pekáče a ten dejte do trouby. Důležité je, aby zůstaly teplé. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Po vyjmutí z trouby bliny rozložte v jedné vrstvě na talíř a zdobte kávovou lžičkou zakysané smetany, na níž umístíte kaviár či uzeného lososa s koprem a kapary.

Tipy

Použijte raději creme fraiche než zakysanou smetanu. Je hutnější a krémovější a při servírování na teplých blinách se nerozteče.

Jak připravit creme fraiche? V misce smíchejte 33-40% smetanu ke šlehání a jednu polévkovou lžíci podmáslí. Zamíchejte čistou (neolíznutou) lžící a nechte stát při pokojové teplotě 24 hodin. Poté promíchejte a dejte přes noc do lednice. Další den je Vaše francouzská specialita připravena k podávání.

Inspirace pro Vás

Mexický salát s rajčaty

Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Mexický salát s rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Mexiko - barevný salát s vařenou všestrannou quinoou a s klasickými mexickými surovinami: fazolemi, kukuřicí a rajčaty.

Jednohubky s kaviárem

Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(10)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.

Těstoviny v avokádové omáčce

Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny v avokádové omáčce s volským okem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Velice rychle připravené těstoviny obalené v nevařené omáčce z avokáda a koriandru, podávané se smaženým volským okem.

Zapečené palačinky

Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Palačinky zapečené s brokolicí a slaninou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Palačinky plněné křupavou slaninou, dušenou brokolicí, strouhaným sýrem a jednoduchou bešamelovou omáčkou.
zařazeno v:
Vepřové maso

Houbový guláš

Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbový guláš na smetaně s bramborem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Moravský guláš z hub a brambor, dušený na sladké paprice, dochucený smetanou a kousky špeku.

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.

Salát s kuskusem a špenátem

Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát s kuskusem a špenátem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Nízkokalorické, vegetariánské jídlo, s rozinkami, pečenou dýní, s čerstvým baby špenátem a slaným sýrem.
Komentáře k receptu Bliny s kaviárem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce