Mé Oblíbené Recepty
Americký chléb sourdough
Americký chléb sourdough
 

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Doba přípravy receptu je 1 hod 50 min
příprava 1 hod 50 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

U nás (bohužel) neobvyklý chléb je úzce spojován s kulturou amerického San Francisca. Recept na tento vynikající chléb přinesli do Kalifornie francouzští kuchaři v době zlaté hořečky. V překladu sour znamená kyselý a dough těsto.

Ingredience

450g hladké pšeničné mouky
7g soli
7g sušeného droždí
340ml vlažné vody

Postup

Domácí pekárny:
Do pekárny dejte vlažnou vodu, sůl, mouku a do ní udělejte uprostřed důlek. Vsypte droždí a zapněte program těsto. Hotové těsto dejte do mísy a přikryjte potravinovou fólií.

Ruční zpracování:
Všechny ingredience jednoduše míchejte pomocí vařeky dohromady, až vznikne kompaktní, lehce lepivé těsto. Můžete také použít mixér na zpracování těsta. V tomto případě mixujte minutu až dvě. Mísu těsně přikryjte potravinovou fólií. Těsto pak nechte při pokojové teplotě 2 hodiny kynout.

Mísu dejte do lednice a nechte těsto 7 dní pracovat.

Až je těsto hotové, vyklopte ho na pomoučněný pracovní povrch. Na plech dejte papír na pečení. Z těsta vytvarujte kouli, nemusí být dokonalá, ale prostě jak to nejlíp zvládnete, a dejte na pečící papír. Nechte odpočinout hodinu v teplé místnosti, ve studené i několik hodin, než začne kynout. Z těsta nebude dokonalý bochánek, spíše se "rozleze" po dně. Těsto přes síto pomoučněte, zabráníte tak vyschnutí.

Troubu rozehřejte na 220°C. Do těsta udělejte ostrým nožem do kříže hluboké zářezy. Pokud těsto splaskne, v troubě opět naskočí. Po vyhřátí dejte na spodní mřížku mělký plech s 250 mililitry vody, do trouby dejte i chleba a pečte 25-30 minut do zlatavě hnědé.

Po upečení nechte chleba sourdough před podáváním zchládnout do pokojové teploty.

Tipy

Voda by měla mít okolo 40°C. Pokud je příliš studená, kvasnice se "neprobudí" k životu. Je-li příliš teplá, kvasnice zahubíte a těsto Vám nevzejde.

Polovinu hladké mouky můžete nahradit celozrnnou moukou. Pak přidejte extra 1.5 polévkové lžíce (25 mililitrů) vlažné vody. Zachování poměru mouky a vody je v tomto receptu důležité.

Nepoužívejte chlebovou mouku. Kůrka by byla příliš silná a chléb by vevnitř neměl ty pěkné vzduchové bubliny, které jsou pro sourdough chleba charakteristické.

Inspirace pro Vás

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(35)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Sendvič s krůtím masem

Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. Recept Sendvič s pečeným krůtím masem a brusinkami má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(102)
Díky brusinkám mírně nasládlý sendvič s pečeným krůtím masem.

Brambory pečené ve stříbře

Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. Recept Brambory pečené ve stříbře má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - brambory pečené na grilu s hrubozrnnou solí a v máslovém kabátku, podávané se zakysanou smetanou s pažitkou.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Vepřový burger po španělsku

Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Vepřový burger po španělsku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(4)
Španělsko - základ tvoří mleté vepřové maso s mletou paprikou a olivami, se šafránovou majonézou a smaženou cibulkou.

Kančí guláš

Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(148)
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.

Třešňový koláč naruby

Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Třešňový základ s máslovým těstem nahoře, to je třešňový koláč naruby.
zařazeno v:
Ovoce

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(51)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.
Komentáře k receptu Americký chléb sourdough
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Pavla
|
Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
2019-01-26 11:56:41
je mozne nahradit psenicnou mouku moukou bezlepkovou? fungovalo by to? diky
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce