Mé Oblíbené Recepty
Americký chléb sourdough
Americký chléb sourdough
 

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Doba přípravy receptu je 1 hod 50 min
příprava 1 hod 50 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

U nás (bohužel) neobvyklý chléb je úzce spojován s kulturou amerického San Francisca. Recept na tento vynikající chléb přinesli do Kalifornie francouzští kuchaři v době zlaté hořečky. V překladu sour znamená kyselý a dough těsto.

Ingredience

450g hladké pšeničné mouky
7g soli
7g sušeného droždí
340ml vlažné vody

Postup

Domácí pekárny:
Do pekárny dejte vlažnou vodu, sůl, mouku a do ní udělejte uprostřed důlek. Vsypte droždí a zapněte program těsto. Hotové těsto dejte do mísy a přikryjte potravinovou fólií.

Ruční zpracování:
Všechny ingredience jednoduše míchejte pomocí vařeky dohromady, až vznikne kompaktní, lehce lepivé těsto. Můžete také použít mixér na zpracování těsta. V tomto případě mixujte minutu až dvě. Mísu těsně přikryjte potravinovou fólií. Těsto pak nechte při pokojové teplotě 2 hodiny kynout.

Mísu dejte do lednice a nechte těsto 7 dní pracovat.

Až je těsto hotové, vyklopte ho na pomoučněný pracovní povrch. Na plech dejte papír na pečení. Z těsta vytvarujte kouli, nemusí být dokonalá, ale prostě jak to nejlíp zvládnete, a dejte na pečící papír. Nechte odpočinout hodinu v teplé místnosti, ve studené i několik hodin, než začne kynout. Z těsta nebude dokonalý bochánek, spíše se "rozleze" po dně. Těsto přes síto pomoučněte, zabráníte tak vyschnutí.

Troubu rozehřejte na 220°C. Do těsta udělejte ostrým nožem do kříže hluboké zářezy. Pokud těsto splaskne, v troubě opět naskočí. Po vyhřátí dejte na spodní mřížku mělký plech s 250 mililitry vody, do trouby dejte i chleba a pečte 25-30 minut do zlatavě hnědé.

Po upečení nechte chleba sourdough před podáváním zchládnout do pokojové teploty.

Tipy

Voda by měla mít okolo 40°C. Pokud je příliš studená, kvasnice se "neprobudí" k životu. Je-li příliš teplá, kvasnice zahubíte a těsto Vám nevzejde.

Polovinu hladké mouky můžete nahradit celozrnnou moukou. Pak přidejte extra 1.5 polévkové lžíce (25 mililitrů) vlažné vody. Zachování poměru mouky a vody je v tomto receptu důležité.

Nepoužívejte chlebovou mouku. Kůrka by byla příliš silná a chléb by vevnitř neměl ty pěkné vzduchové bubliny, které jsou pro sourdough chleba charakteristické.

Inspirace pro Vás

Mangový salát s kuřecím

Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Kuřecí maso pečené na hořčici a medu podávané na zeleném salátu s mangem, přelitém domácím dresingem z octa.

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Krůtí sendvič s pestem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.

Muffiny s podmáslím a mangem

Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Muffiny s podmáslím a mangem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Do těsta z podmáslí se přidají mražené jahody, borůvky a maliny a před pečením se muffiny ozdobí plátky manga.
zařazeno v:
Ovoce

Pesto ze sušených rajčat

Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pesto ze sušených rajčat má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Klasické pesto trochu jinak. Hlavní ingredience jsou sušená rajčata máčená v oleji, s mandlemi, parmezánem a s bazalkou.

Buchty se sladkou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(31)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.
Komentáře k receptu Americký chléb sourdough
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce