Mé Oblíbené Recepty
Americký chléb sourdough
Americký chléb sourdough
 

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Doba přípravy receptu je 1 hod 50 min
příprava 1 hod 50 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

U nás (bohužel) neobvyklý chléb je úzce spojován s kulturou amerického San Francisca. Recept na tento vynikající chléb přinesli do Kalifornie francouzští kuchaři v době zlaté hořečky. V překladu sour znamená kyselý a dough těsto.

Ingredience

450g hladké pšeničné mouky
7g soli
7g sušeného droždí
340ml vlažné vody

Postup

Domácí pekárny:
Do pekárny dejte vlažnou vodu, sůl, mouku a do ní udělejte uprostřed důlek. Vsypte droždí a zapněte program těsto. Hotové těsto dejte do mísy a přikryjte potravinovou fólií.

Ruční zpracování:
Všechny ingredience jednoduše míchejte pomocí vařeky dohromady, až vznikne kompaktní, lehce lepivé těsto. Můžete také použít mixér na zpracování těsta. V tomto případě mixujte minutu až dvě. Mísu těsně přikryjte potravinovou fólií. Těsto pak nechte při pokojové teplotě 2 hodiny kynout.

Mísu dejte do lednice a nechte těsto 7 dní pracovat.

Až je těsto hotové, vyklopte ho na pomoučněný pracovní povrch. Na plech dejte papír na pečení. Z těsta vytvarujte kouli, nemusí být dokonalá, ale prostě jak to nejlíp zvládnete, a dejte na pečící papír. Nechte odpočinout hodinu v teplé místnosti, ve studené i několik hodin, než začne kynout. Z těsta nebude dokonalý bochánek, spíše se "rozleze" po dně. Těsto přes síto pomoučněte, zabráníte tak vyschnutí.

Troubu rozehřejte na 220°C. Do těsta udělejte ostrým nožem do kříže hluboké zářezy. Pokud těsto splaskne, v troubě opět naskočí. Po vyhřátí dejte na spodní mřížku mělký plech s 250 mililitry vody, do trouby dejte i chleba a pečte 25-30 minut do zlatavě hnědé.

Po upečení nechte chleba sourdough před podáváním zchládnout do pokojové teploty.

Tipy

Voda by měla mít okolo 40°C. Pokud je příliš studená, kvasnice se "neprobudí" k životu. Je-li příliš teplá, kvasnice zahubíte a těsto Vám nevzejde.

Polovinu hladké mouky můžete nahradit celozrnnou moukou. Pak přidejte extra 1.5 polévkové lžíce (25 mililitrů) vlažné vody. Zachování poměru mouky a vody je v tomto receptu důležité.

Nepoužívejte chlebovou mouku. Kůrka by byla příliš silná a chléb by vevnitř neměl ty pěkné vzduchové bubliny, které jsou pro sourdough chleba charakteristické.

Inspirace pro Vás

Rybí paštika s křenem

Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(14)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Sendvič s vepřovým a okurkou

Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Sendvič s okurkovým salátem a pečeným vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(3)
Tenká kolečka salátové okurky naložená v zálivce z jablečného octa skvěle doplňují plátky pečeného vepřového masa v pečivu.

Jogurtové muffiny s citronem

Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Jogurtové muffiny s citronem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Zkuste tento jednoduchý recept na lahodné, vláčné muffiny z citronové šťávy, bílého jogurtu a s kapkou vanilky.
zařazeno v:
Ovoce

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(161)
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(313)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Kachní prsa s fazolkami

Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kachní prsa s fazolkami má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(41)
Marinovaná kachní prsíčka pečená s kůžičkou, podávaná na zelených fazolkách vařených ve šťávičce z červeného vína.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Komentáře k receptu Americký chléb sourdough
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Pavla
|
Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
2019-01-26 12:56:41
je mozne nahradit psenicnou mouku moukou bezlepkovou? fungovalo by to? diky
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce